Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΑΝΘΗ
Σύσκεψη συντονισμού για το «πράσινο έγκλημα» στη Ροδόπη

Κάλεσμα σε συλλόγους και σωματεία της περιοχής απευθύνει ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Ξάνθης για συμμετοχή σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην οροσειρά της Ροδόπης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απρίλη στις 6 μ.μ. απέναντι από τον ΑΟΞ. Ο Σύλλογος καλεί τους συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής να συμμετάσχουν με αντιπροσώπους προκειμένου να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος με αφορμή τους σχεδιασμούς εγκατάστασης αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και των γειτονικών νομών, με εμβληματική αυτού δίπλα από τον Λειβαδίτη, τονίζει μεταξύ άλλων πως «όταν οι μεγάλες δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης στην αξιοποίηση όλων των πηγών Ενέργειας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο δεν αξιοποιούνται για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ανθρώπων αλλά για να κερδοσκοπούν επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και για άλλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ