Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Το γνωστό «ποίημα» του κοινωνικού αυτοματισμού και της ατομικής ευθύνης

Τον κοινωνικό αυτοματισμό και την ατομική ευθύνη προέταξε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το αδιέξοδο που βιώνουν χιλιάδες μικροί επαγγελματίες εξαιτίας των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας και της απουσίας πραγματικής στήριξης από το κράτος.

Χαιρετίζοντας χτες διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε όσους «απερίσκεπτα επιτρέπουν κορονο-πάρτι με ποτά έξω απ' τα μαγαζιά τους», ενώ συνάδελφοί τους «αναγκάζονται να μένουν κλειστοί επειδή ο ιός αφανίζει την πόλη τους».

«Οι κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αλληλοϋπονομεύονται όταν ο κίνδυνος είναι ίδιος για όλους. Συνεπώς, η υπόθεση της υγείας και της οικονομίας μας βρίσκεται στα χέρια της κοινωνίας μας», συνέχισε στο ίδιο τέμπο της μετάθεσης των κυβερνητικών ευθυνών, μιλώντας για «μία κοινή άσκηση ευθύνης και ώριμης συμπεριφοράς».

Στο ίδιο πνεύμα της «συστράτευσης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε ότι «πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε μαζί να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης: Οσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε», την ώρα που η πανδημία καλπάζει σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, με τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας και την ανοχή του κράτους.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι συμμερίζεται «τις ανησυχίες των ανθρώπων της επιχειρηματικότητας» και ότι μοιράζεται μαζί τους «τη διάθεσή τους για ριζική αναμόρφωση του πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιούνται». Εξ ου και παρέπεμψε στο «πανίσχυρο όπλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης», που συνδυάζεται με το νομοσχέδιο για τις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα», όπως δικαιολογημένα τις χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ