Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο καπιταλισμός είναι «ο πιο θανατηφόρος ιός»

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη διαδήλωση στο Βερολίνο
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη διαδήλωση στο Βερολίνο
Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, στην Ολλανδία και την Ελβετία στις Πρωτομαγιάτικες πορείες, κόντρα στη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλησε να υποβαθμίσει την Πρωτομαγιά (π.χ. στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με «αυτοκινητο-συγκέντρωση» ντράιβ ιν σινεμά).

Στη Γερμανία, δυναμική και μαζική ήταν η παρουσία μελών και φίλων του ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις σε Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Στουτγάρδη, Κολωνία, Ανόβερο, Νυρεμβέργη και Μπίλεφελντ. Συμπορεύτηκαν με δυνάμεις του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP) καθώς και της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ).

Με συνθήματα όπως «Ο καπιταλισμός είναι ο πιο θανατηφόρος ιός» και «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», οι δυνάμεις του ΚΚΕ διατράνωσαν μαχητικά ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δυναμώνουμε τη φωνή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στους διαδηλωτές μοιράστηκε προκήρυξη του Κόμματος στα Γερμανικά.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ συμμετείχαν και στις αγωνιστικές Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας και στη Γενεύη της Ελβετίας. Στην Ιταλία τα Συνδικάτα Βάσης συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Τορίνο.

Συγκέντρωση έγινε και στην Αυστρία από το Κόμμα Εργασίας, την Κομμουνιστική Νεολαία και δυνάμεις που στηρίζουν την ΠΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ