Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θάνατος εργαζόμενου από πτώση στην Κω

Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» συνέβη στις 28 Απρίλη, όταν 39χρονος εργάτης έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών, σε περιοχή της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ο εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο που είχε αναλάβει το κλάδεμα δέντρων, έργο που ανέθεσε η Περιφέρεια.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει πως «το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει την έλλειψη ύπαρξης όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, ειδικά σε εργασίες υψηλής επικινδυνότητας. Οι δήμοι και οι Περιφέρειες, ακολουθώντας πιστά τις αντιδραστικές αλλαγές στη διοικητική δομή τους, λόγω των νόμων τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων, αναθέτουν όλων των ειδών τα έργα σε εργολαβίες.

(...) Είναι δε τέτοια η εγκατάλειψη, που στην περιοχή της Δωδεκανήσου δεν υπάρχει καν Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου για να επιθεωρεί τους χώρους εργασίας. Σε περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων ο επιτόπιος έλεγχος είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί άμεσα με αυτοψία, μιας που η υπηρεσία - υποστελεχωμένη και αυτή - εδρεύει στον Πειραιά και έχει στην ευθύνη της όλο το Ν. Αιγαίο».

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί «μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων, άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και απόδοση ευθυνών, στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας του σκοτωμένου συναδέλφου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ