Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΔΑΝΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
Συγκεντρώσεις κόντρα στον συμβιβασμό

Από την παρέμβαση στην Κοπεγχάγη
Από την παρέμβαση στην Κοπεγχάγη
Συγκέντρωση έξω από την αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, πραγματοποίησε η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα και στις αποφάσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποφάσισε να γιορτάσει την 1η Μάη μαζί με την κυβέρνηση στο διαδίκτυο. Και στη Δανία οι «εργατοπατέρες», ενώ πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άνοιγμα της αγοράς για το καλό των επιχειρήσεων, για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς «θυμήθηκαν» την «προστασία των εργαζομένων» και τους πρότειναν να κλειστούν στα σπίτια τους και να γιορτάσουν διαδικτυακά.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΟΒ Κοπεγχάγης, Ερτόλ Ζούρντα, τόνισε ότι το κάλεσμα μπροστά στο κτίριο του Συνδικάτου Οικοδόμων, όπου κάθε χρόνο ξεκινάει ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, δηλώνει αγωνιστικό «παρών» και καταγγέλλει τον σοσιαλδημοκρατικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, που θέλει σωματεία ανενεργά και συμβιβασμένα με την κυβερνητική πολιτική.

Στη Σουηδία, η ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ οργάνωσε συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο μνημείο «La Mano» καταθέτοντας λουλούδια. Πρόκειται για το μνημείο των κομμουνιστών αντιφασιστών εθελοντών που πολέμησαν στον εμφύλιο στην Ισπανία. Σε συνθήκες πανδημίας «δεν μένουμε σιωπηλοί! Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε και να παλεύουμε παντού», ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ