Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η Πρωτομαγιά ... δικαιώνεται με τις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα»

Μέχρι και την Εργατική Πρωτομαγιά έφτασε να επικαλεστεί ο υπουργός Εργασίας σε δήλωσή του, παρουσιάζοντας σχεδόν ως ...δικαίωση των εργαζομένων το αντεργατικό νομοσχέδιο της 10ωρης δουλειάς και των «ανατροπών του αιώνα». Οπως υποστηρίζει σε δήλωσή του, «η Εργατική Πρωτομαγιά είναι έννοια ταυτισμένη με τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων» και σημειώνει πως «η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να ρυθμιστούν και στην Ελλάδα με βάση αυτά που ισχύουν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης». Δηλαδή, τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που υπερασπίζονται όλες οι κυβερνήσεις και που αποτελούν μπουρλότο στις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλες τις χώρες.

«Πιστεύουμε σταθερά ότι για να βρίσκουν καλά πληρωμένες δουλειές οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες συνθήκες για να προσελκύονται επενδύσεις και να αναπτύσσεται υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα». Αυτά λέει στη δήλωσή του με αφορμή την Πρωτομαγιά ο Κ. Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση με το επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο νομοθετεί ακριβώς εκείνες τις «αναγκαίες συνθήκες», που θα επιτρέπουν στους «επενδυτές» να έχουν κέρδη με το τσουβάλι.

Η επιβολή του απλήρωτου 10ωρου, μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και η κατάργηση του 8ωρου, η απλήρωτη εργασία, συνολικά ο εργασιακός μεσαίωνας και το χτύπημα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, γίνονται ο «κράχτης» για την «προσέλκυση των επενδύσεων». «Ολα για τους επενδυτές»: Αυτός είναι ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης και που μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει τις νέες προοπτικές για το κεφάλαιο στη μετα-πανδημία εποχή. Οσο για τις καλές και πληρωμένες δουλειές στους εργαζόμενους και ανέργους, όσο και να πασχίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, δεν πείθει κανέναν. Θα το διαπιστώσει άλλωστε σύντομα από την υποδοχή που θα κάνουν στο νομοσχέδιό της οι εργάτες, και μια πρώτη γεύση θα πάρει την Πέμπτη 6 Μάη στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ