Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΤΕ
Παρακρατεί τις επιδοτήσεις των αγροτών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη. Το αρνείται ο υφυπουργός και βλέπει πολιτική υποκίνηση στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μεγάλα ποσά από τις επιδοτήσεις των αγροτών παρακρατά η ΑΤΕ, αφού τους εκβιάζει να της εκχωρήσουν με δηλώσεις τους μεγάλα ποσοστά από τις ενισχύσεις, για να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Την τοκογλυφική αυτή τακτική κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αλλά ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει και μάλιστα κατηγόρησε όσους ελέγχουν την κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα, λέγοντας ότι παραπλανούν τους αγρότες.

Ο Φ. Χατζημιχάλης είπε ότι καμία παρακράτηση δε γίνεται και κανένας δε δικαιούται να κρατήσει ούτε ένα ευρώ από την ενίσχυση του αγρότη, εκτός εάν συμφωνήσει και ο ίδιος. Ολες οι επιδοτήσεις είπε δίνονται απευθείας στον αγρότη χωρίς κανέναν ενδιάμεσο. Δείχνοντας μάλιστα την ανησυχία της κυβέρνησης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών επιτέθηκε στο βουλευτή του ΚΚΕ λέγοντας ότι «παραπλανάτε τους παραγωγούς προσπαθώντας να διαμορφώσετε ένα μέτωπο που θα καλύπτει κινητοποιήσεις που έχουν πολιτικές σκοπιμότητες από κάτω και χρονικό ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές».

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη είπε ο Α. Τζέκης και γι' αυτό έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Διέψευσε τον υφυπουργό για όσα είπε για την παρακράτηση τονίζοντας ότι η ΑΤΕ ζητάει από τον αγρότη να ανοίξει ατομικό λογαριασμό και εάν θέλει να πάρει καλλιεργητικό δάνειο θα υπογράψει πάγια εντολή- εξουσιοδότηση. Δηλαδή εξήγησε εφόρου ζωής ο αγρότης θα δέχεται παρακράτηση από την Τράπεζα από τις επιδοτήσεις που δικαιούται να πάρει. Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι δε φτάνει μόνο αυτό αλλά έρχεται και η ΠΑΣΕΓΕΣ να παρακρατεί και αυτή από τις επιδοτήσεις με αποτέλεσμα το εισόδημα του αγρότη να εξανεμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ