Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ξανασυγκάλεσαν την Επιτροπή Κρίσεων

Την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων έβαλε μπρος για άλλη μια φορά χτες η κυβέρνηση, για να ασχοληθεί, υποτίθεται, με το αγροτικό πρόβλημα.

Κι ενώ το μεσημέρι ανακοινώθηκε από τον υπουργό Τύπου πως η επιτροπή θα συνεδρίαζε, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, για να εξετάσει τα προβλήματα των αγροτών, αυτό που φαίνεται να έγινε, ήταν να ξαναβρεθούν τρόποι, ώστε να υπονομευτούν και να αποτραπούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα. Οπως έγινε γνωστό, στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη, οι μετέχοντες κατέληξαν πως οι απαντήσεις που έδωσε μέχρι τώρα η κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στα αιτήματα που θέτουν, είναι ικανοποιητικές! Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει με βάση τα παραπάνω, είναι: Οι μέχρι τώρα απαντήσεις της κυβέρνησης σε ποιο πρόβλημα των αγροτών έδωσαν λύσεις και ποιο αίτημα ικανοποιούν; Επίσης, προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα είναι υποκινούμενες, όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, ή συμβαίνουν εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής; Εκτός αυτών, τίθεται και το εξής ζήτημα: Η κυβέρνηση σκοπεύει να λύσει καμιά φορά τα προβλήματα των αγροτών, ή ενδιαφέρεται μόνο πώς θα καταπνίξει τις «ενοχλητικές», για τους εκσυγχρονιστές, αγροτικές κινητοποιήσεις, με άλλοθι την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών;

Για την ιστορία, αναφέρουμε πως η χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων (η τρίτη στη σειρά από το τέλος του περασμένου Νοέμβρη) έγινε υπό τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και συμμετείχαν οι υφυπουργοί Γεωργίας Β. Αργύρης και Φ. Χατζημιχάλης, Οικονομικών Γ. Φλωρίδης, Δημοσίας Τάξεως Β. Μαλέσιος, η γγ του υπουργείου Τύπου Δ. Σπηλιοπούλου, ο διοικητής της ΑΤΕ Π. Λάμπρου και ο γραμματέας του Τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ