Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης!

Με πανό που άπλωσαν στα Προπύλαια χτες το πρωί, φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης.

«Συμπαραστεκόμαστε στον Παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή! Συμμετέχουμε στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη την Κυριακή 16/5 σε όλη τη χώρα», δηλώνει το ΜΑΣ, ενώ παράλληλα δεκάδες είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι που με ψηφίσματά τους και πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες καταδικάζουν την επιθετικότητα του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστική παρέμβαση καταδίκης της νέας σφαγής που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων της πόλης, στη Νέα Παραλία. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές, κρατώντας πανό και πλακάτ στα οποία έγραψαν «Καμία ανοχή στα εγκληματικά σχέδια του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ / Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης» και «Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν την κοινή ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων στο λαό της πόλης.


  • «Oπως μπορούμε συμπαραστεκόμαστε στον Παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία, που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί τους μαθητές σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ την Κυριακή, και παράλληλα στα σχολεία τους να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο (ψηφίσματα, πανό, γκράφιτι) την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ