Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Καταστροφικές οι επιπτώσεις της πρόσδεσης στο άρμα των Ευρωατλαντικών «συμμάχων»

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν ως «πρότυπο» το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ

Η ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στα ευρωατλαντικά σχέδια, από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συνυπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ήταν το βασικό συμπέρασμα της σχετικής ενημέρωσης στην οποία προέβη ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος προς τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το απόγευμα της Τρίτης.

Ο υπουργός, αλλά και πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, καταρχάς ενημέρωσαν την Επιτροπή για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ναυπηγεία, επιβεβαιώνοντας με τα όσα ανέφεραν ότι τεράστιες εγκαταστάσεις (π.χ. ναυπηγεία) και μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας ρημάζουν ή συρρικνώνονται δραστικά και εξειδικευμένο προσωπικό απαξιώνεται, προκειμένου αφενός να ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των ΗΠΑ και ΕΕ και αφετέρου ό,τι «δουλεύει» να «υποτάσσεται» στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός εκθείασε τη «συνεργασία» της ΕΑΒ με τη «Lockheed» για το πρόγραμμα της αναβάθμισης των «F-16», αυτό όμως που δεν είπε ήταν ότι αν η «Lockheed» βρει αλλού καλύτερο «φασονατζή», η ΕΑΒ θα μείνει «στον αέρα». Με αφορμή την κατασκευή των φρεγατών ο υπουργός αναφέρθηκε και στα ναυπηγεία της χώρας, λέγοντας όταν αν δεν βρεθεί ιδιώτης για τα ναυπηγεία θα αναζητηθεί άλλη χώρα για το πρόγραμμα.

Ενώ δεν δίστασε να τα βάλει και με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων όταν προσπάθησε να απαντήσει στη θέση του ΚΚΕ όπως αυτή αναπτύχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του, Θανάση Παφίλη, ο οποίος ανέδειξε την ανωτερότητα της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας στο πλαίσιο μια άλλης εξουσίας, που θα έχει επίκεντρο την ικανοποίηση αυτών που παράγουν τον πλούτο, «διερωτώμενος» με θράσος: «Ποιος έλεγχε τα συνδικάτα και φύγανε οι εφοπλιστές και απαξιώθηκαν και οι παραγγελίες; Τα συνδικάτα, που ιστορικά ελέγχονταν από τις αντιπολιτεύσεις, ιδίως όταν αυτές έρχονταν από την αριστερά»!

Αυτό για να βγάλει λάδι τους κάθε φορά «σωτήρες» επενδυτές (Ελληνες εφοπλιστές, γερμανικά, αραβικά, βρετανικά μονοπώλια κ.ο.κ.) και να καλύψει την εγκληματική πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που με τη σφραγίδα της ΕΕ συρρίκνωσαν, απαξίωσαν, λεηλάτησαν ναυπηγεία και εργαζόμενους, αξιοποιώντας φυσικά και τον ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπου στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχουν τον απόλυτο έλεγχο εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Επιπροσθέτως, την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε ως «σημείο αναφοράς» για την εγχώρια βιομηχανία τη συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ στο Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη «στρατηγική» για την αμυντική βιομηχανία που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία λίγη διαφορά έχει με τα όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ αποτελεί μια εξαιρετική χώρα, που εκ γενετής έδωσε έναν στρατιωτικό προσανατολισμό όχι μόνο στο κράτος αλλά και στην κοινωνία του»...

Η κοινή στρατηγική σας υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια

Ο Θ. Παφίλης ανέδειξε τις ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι «είναι κοινή η στρατηγική τους, που ιδιαίτερα μετά την ένταξη στην ΕΕ, αλλά και μετά το 2000, ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι «ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας ή της πολεμικής, όπως και να την πούμε, δείχνει τις καταστροφικές επιπτώσεις πρόσδεσης στο ΝΑΤΟικό και ευρωενωσιακό άρμα. Οπου υπάρχει πίεση να καλυφθούν οι δικές τους ανάγκες, οι δικές τους προδιαγραφές και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δικά τους μονοπώλια. Εταιρείες και μεγαλοεισαγωγείς» στην Ελλάδα.

Ανέδειξε τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας (νικέλιο, χρώμιο, που σημαίνει ανοξείδωτο χάλυβα, εγκαταστάσεις ναυπηγικές, αμυντικές κ.ά.), όμως στο πλαίσιο των συμφωνιών και των δεσμεύσεων στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παράξει ούτε σφαίρες για τον στρατό.

Ως επιβεβαίωση της κοινής στρατηγικής ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ έφερε και το γεγονός ότι έχουν κοινό πρότυπο το Ισραήλ, το οποίο αυτές τις μέρες σκοτώνει παιδιά. «Τέτοιοι θέλετε να γίνουμε; Η χώρα μας αιχμή του δόρατος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για όλους τους λαούς της περιοχής;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ