Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των στρατιωτικών για κάθε δίκαιο αίτημά τους

Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη
Τα σοβαρά προβλήματα στελεχών και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και η σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης και ο υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης, ενώ συντόνιζε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης.

Εκ μέρους της ΠΟΕΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ, Ανέστης Τσουκαράκης, και τα μέλη του ΔΣ, που στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και στα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Γι' αυτά τα ζητήματα ο Δ. Κουτσούμπας στην παρέμβασή του θύμισε τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή με πάνω από 127 Ερωτήσεις το 2020 και ακόμη 30 τους πρώτους μήνες του 2021, μεταξύ άλλων για ζητήματα όπως η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης, η ισοτίμηση των πτυχίων των αποφοίτων από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΕΥ) με αυτά των πρώην ΑΤΕΙ, η αποζημίωση για το πραγματικό παραγόμενο έργο, για το καθεστώς των μεταθέσεων κ.ά. , τονίζοντας πως αποτέλεσμα αυτών «ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει λύση σε ορισμένα από τα προβλήματα», ενώ δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Αναφέρθηκε στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που νομοθετεί την παντοδυναμία του μεγαλοεργοδότη και τόνισε ότι τα προβλήματα των στρατιωτικών δεν διαφέρουν καθόλου απ' αυτά που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα φυσικά των πολιτικών που διαχρονικά ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ.

Στη βάση αυτή επισήμανε ότι χωρίς διεκδίκηση και αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται και χαρακτήρισε σημαντική κατάκτηση τον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στους κινδύνους απ' τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, σημειώνοντας τις ευθύνες ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και ελληνικών κυβερνήσεων για την αναβάθμιση των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ, σημείωσε πως «η πολιτική της εμπλοκής στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους όχι μόνο για το λαό μας αλλά για όλους τους λαούς της περιοχής», τον οποίο το ΚΚΕ καλεί - πρόσθεσε - να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να αγωνιστεί για το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων, για τη μη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Στο κλείσιμό του, ο Δ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε τα στελέχη της ΠΟΕΣ για τις επισημάνσεις και τη λεπτομερή ενημέρωση και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή η επικοινωνία να συνεχιστεί, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει τα αιτήματά τους και να διεκδικεί λύσεις, να πιέζει σχετικά σε κάθε κατεύθυνση, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

  • Ολόκληρη η παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ όπως και ρεπορτάζ από τις παρεμβάσεις των στελεχών της ΠΟΕΣ θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ