Τρίτη 18 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική και μεταθέτει ξανά τις ευθύνες στον λαό

Με την «αυτοδιάγνωση» και την ατομική ευθύνη επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τις ευθύνες της

Eurokinissi

Με την «αυτοδιάγνωση» και την ατομική ευθύνη επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τις ευθύνες της
Την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» παίζει ξανά η κυβέρνηση, επιχειρώντας να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στον λαό, την ίδια στιγμή που υιοθετεί τα «πρωτόκολλα» που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και εναποθέτει την ανάσχεση της πανδημίας σε «αυτοδιάγνωση» και εμβολιασμό, δίχως ταυτόχρονα να προχωρά στα αναγκαία μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σε χτεσινή σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον «προβληματισμό» του «για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει». Επιβεβαίωσε ότι «το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στον βαθμό που θα θέλαμε», αλλά ως μέτρα το μόνο που έβαλε μπροστά ήταν η χρήση της μάσκας, η αποφυγή συνωστισμών και η «απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της Εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προέτρεψε ξανά «όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό». Παρέπεμψε με τη σειρά της στο «να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και - πάνω απ' όλα - να σπεύσουμε για εμβολιασμό». Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι κάνουν υποδείξεις για αυτοπροστασία, όταν οι ίδιοι μείωσαν τα self tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε ένα αντί για δύο, παρά το γεγονός ότι επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Πιο συγκεκριμένη, ως προς τους ελέγχους, έδωσε στοιχεία ότι το Σάββατο σε 72.911 ελέγχους καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, έγιναν 5 συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 8 επιχειρήσεις. «Οι έλεγχοι είναι εντατικοί» και «θα εντατικοποιηθούν και άλλο», είπε.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες, υποστήριξε ότι για το άνοιγμα του Τουρισμού δημιουργήθηκαν «5 ζώνες άμυνας»: Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Ολοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την ολοκλήρωσή του), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης. Από 1η Ιούνη θα γίνει ενεργοποίηση του «Green Pass». Η δεύτερη ζώνη, και πάλι στις πύλες εισόδου, αφορά τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ. Η τρίτη αφορά τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας. Η τέταρτη αφορά την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον Τουρισμό. Και η πέμπτη την επιτάχυνση των εμβολιασμών, όπως είπε.

  • Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο Τετάρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισήμως για να παραστεί στα «εγκαίνια αναβάθμισης» του αεροδρομίου «Μακεδονία». Γίνονται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του «επενδυτικού προγράμματος», ύψους 440 εκατ. ευρώ για την «αναβάθμιση» των 14 αεροδρομίων διαχείρισης από τη «Fraport Greece», η οποία έχει βάλει στο χέρι μια σειρά από τις σημαντικές «πύλες» της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ