Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τρέχουν να εφαρμόσουν το αντεργατικό έκτρωμα

Ανακοίνωση του «Αγωνιστικού Μετώπου»

Τη στάση των διοικήσεων δύο σωματείων στην Τράπεζα Πειραιώς να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες με ηλεκτρονική ψηφοφορία, προτρέχοντας να εφαρμόσουν το αντεργατικό έκτρωμα πριν ακόμα ψηφιστεί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην Τράπεζα.

Οι εκλογές στα δύο σωματεία - Σωματείο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ, το αντιπροσωπευτικό σωματείο) και Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) - θα διαρκέσουν μέχρι 25 Ιούνη.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» σχολιάζει ότι σε μια περίοδο «που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το πάγιο αίτημα των εργοδοτών (και φυσικά των τραπεζιτών) για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και πατώντας στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει την κήρυξη της απεργίας ακατόρθωτη για τα συνδικάτα, θεωρούμε επικίνδυνη εξέλιξη τον τρόπο που τα σωματεία αυτά σπεύδουν να πραγματοποιήσουν τις εκλογές τους. Αντί (...) να οργανώνουν τον αγώνα για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο, προτρέχουν να το εφαρμόσουν πριν ακόμα ψηφιστεί!

Αντικειμενικά τίθεται ζήτημα νομιμοποίησης των συγκεκριμένων σωματείων στα συνέδρια των δευτεροβάθμιων οργανώσεων (ΟΤΟΕ, ΕΚΑ), καθώς δεν προβλέπονται οι ηλεκτρονικές εκλογές από τα καταστατικά ούτε της ΟΤΟΕ ούτε του ΕΚΑ».

Απόσυρση υποψηφιοτήτων στην Περιφέρεια Αττικής

Στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)«για απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των υποψηφίων», τονίζει ο ΣΥΠΑ. Η απόσυρση αποτελεί απάντηση στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να επιβάλει ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Ολοι οι υποψήφιοι που αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους τάσσονται κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όχι γιατί είναι "φοβικοί" με την τεχνολογία, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες που υπηρετούνται με αυτήν», σημειώνει το ΔΣ και προσθέτει: «Η ζωντανή συζήτηση, η επαφή, η αντιπαράθεση και κριτική μεταξύ των εργαζομένων, η απαίτηση για ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των εργαζομένων αποτελούν βασικά στοιχεία της δημοκρατικής λειτουργίας. Να ανακληθεί η απόφαση Πατούλη για διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ