Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ενθαρρυντικά στοιχεία από τη μάχη των αρχαιρεσιών

Σε έναν κλάδο όπως αυτόν του Φαρμάκου, όπου οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν ενισχυμένα κέρδη πατώντας πάνω στην ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής δίνει τη μάχη των αρχαιρεσιών (26 Μάη - 14 Ιούνη), με στόχο να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους στις γραμμές του.

Το Συνδικάτο στήνει κάλπες και στους χώρους δουλειάς, συζητά με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να γίνει πιο δυνατό απέναντι στην επίθεση που κλιμακώνεται, όπως δείχνει και το αντεργατικό νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή.

Η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική καθώς χτες ξεπεράστηκε ο αριθμός ψηφισάντων των προηγούμενων αρχαιρεσιών, που ήταν ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν στην κάλπη είναι και πολλοί νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να χτυπήσουν τα συνδικάτα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να απομακρύνουν τους νέους εργαζόμενους από αυτά και να τους βάλουν τον καθένα μόνο του μπροστά στην εργοδοσία.

Τα σημερινά θετικά βήματα «δεν ήρθαν από τον ουρανό» αλλά από τη συνεχή μάχη που δίνουν τα μέλη του Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουν και να οργανώσουν σε κάθε φάση τους εργαζόμενους. Αυτές οι μάχες έφεραν νέες εγγραφές, νέες δυνάμεις στο Συνδικάτο, οδήγησαν στην ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στο απεργιακό μπλοκ του Συνδικάτου στις 6 Μάη και στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση.

Η κάλπη θα στηθεί αύριο στον Κολωνό, την Παρασκευή σε επιχειρήσεις στην Κηφισιά, στον Κολωνό, στο Κορωπί, στο Μαρκόπουλο, τη Δευτέρα στη Μεταμόρφωση. Επίσης, εκλογές θα γίνουν και στα γραφεία του Συνδικάτου, σήμερα και τη Δευτέρα από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, την Κυριακή από 10 π.μ. έως 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ