Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συνεχίζουν την κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά

«Στο πόδι» σηκώνουν το κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ

Eurokinissi

«Στο πόδι» σηκώνουν το κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ
Η απεργία της Πέμπτης βρήκε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Λιπασμάτων (ΒΦΛ) της Καβάλας να δίνουν για δεύτερη μέρα τον αγώνα τους έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, όπου έχουν στήσει αντίσκηνα απαιτώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι των ΒΦΛ με τα συνθήματά τους καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και την κάλυψη που δίνει στην εργοδοσία, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το σύνθημα που φώναζαν: «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας, είναι παραμάγαζο της εργοδοσίας!».

Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης για άλλη μια φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και τον Χρ. Κατσώτη, βουλευτή και μέλος της ΚΕ, ο οποίος σε χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» σημείωσε ότι η εργοδοσία κρατά εκτός παραγωγής 133 εργαζόμενους που δουλεύουν στην επιχείρηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Απώτερος στόχος της είναι να τους απολύσει και να λειτουργεί αποκλειστικά με εργαζόμενους μέσω εργολάβων. Η μεθόδευση αυτή, όπως εξήγησε, κρατά από το 2016. Το 2018 επέστρεψαν στη δουλειά, ωστόσο από τις αρχές του 2020 βρίσκονται και πάλι στον δρόμο.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το αίτημα των εργαζομένων να παρέμβει, «κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», η δε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνείται να τους δεχτεί. Επίσης, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως και η όποια περιορισμένη παρέμβαση είχε κάνει στα λόγια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια διαβάστηκε μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργάτες από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ