Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Ξεκίνησε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση του αντεργατικού νομοθετικού εκτρώματος της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαίτησε το ΚΚΕ με την έναρξη της συζήτησης μεταφέροντας και χτες το αίτημα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, όπως το εξέφρασαν με τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και την κλιμάκωση του αγώνα τους με νέα πανεργατική απεργία αύριο.

Παράλληλα, κατέθεσε ένσταση περί αντισυνταγματικότητας για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση στην πρεμούρα της να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου δεν διστάζει να κουρελιάσει ακόμα και αυτό το «δικό σας» αστικό Σύνταγμα, του οποίου οι όποιες θετικές διατάξεις δεν είναι παρά απλές διακηρύξεις.

Ο υπουργός Εργασίας και οι κυβερνητικοί βουλευτές με σαθρά επιχειρήματα και τερατώδη, χοντροκομμένα ψέματα, προσπάθησαν για μία ακόμα φορά να πείσουν για το πόσο ...«φιλεργατικό» είναι το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έβαλε» και χτες με την κυβέρνηση αποδίδοντας σε δική της πατέντα και εμμονή το νομοσχέδιο, βγάζοντας λάδι κεφάλαιο και ΕΕ.

Αντίστοιχες ήταν οι παρατηρήσεις που άσκησαν και τα άλλα αστικά κόμματα.

Το κάλεσμα «Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν σκλάβοι τον 21ο αιώνα! Ολοι στη νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη! Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με πολλές χιλιάδες εργαζόμενους» απηύθυναν οι βουλευτές του ΚΚΕ, των οποίων οι παρεμβάσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά κάνοντας φύλλο και φτερό το νομοσχέδιο. Ο «Ριζοσπάστης» θα δώσει και τις επόμενες μέρες συνέχεια στο ρεπορτάζ από τις παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ