Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στην σ. Ευανθία Γούσιου

Παρουσία συγγενών, φίλων και συναγωνιστών, κηδεύτηκε χτες στον Αγιο Παύλο, στη Νέα Κρήνη, η συντρόφισσα Ευανθία Γούσιου που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, πλήρης ημερών.

Η σ. Ευανθία γεννήθηκε το 1919 στο Λιβάδι Ελασσόνας και βρέθηκε στην Καβάλα σε ηλικία 9 ετών. Παντρεύτηκε 20 χρόνων, ενώ την περίοδο εκείνη ήρθε σε επαφή με το εργατικό κίνημα στην περιοχή.

Στην Κατοχή έχασε 7 άτομα από την οικογένειά της ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που την συνέλαβαν και την βασάνισαν προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τους συντρόφους της. Στάθηκε ακλόνητη και δεν λύγισε.

Μετά το 1962 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη με τον σύζυγο και τα 4 παιδιά της. Συνέχισε τη μαχητική της δράση. Ηταν ενεργό μέλος της Επιτροπής Ειρήνης αλλά και του Συλλόγου Γυναικών.

Την περίοδο των ανατροπών η συντρόφισσα κράτησε ψηλά τα ιδεώδη του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους που οικοδομήθηκε. Μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η ΚΟΒ Βότση - Φοίνικα της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ