Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
«Μποϊκοτάζ» σε εκδήλωση για τους νεκρούς Σοβιετικούς

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ενωση, που οργανώθηκε στο Γερμανο-ρωσικό Μουσείο του Βερολίνου με τη συμμετοχή του Γερμανού Προέδρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την έναρξη της ναζιστικής επίθεσης, μποϊκόταραν οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

Επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, όπως το γεγονός ότι η εκδήλωση... έγινε στο Γερμανο-ρωσικό Μουσείο, αλλά και το ότι «μια από κοινού εκδήλωση με εκπρόσωπο της Ρωσίας λόγω της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία αποκλείεται», οι πρεσβευτές της Ουκρανίας και των Βαλτικών Χωρών αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Πρόκειται βέβαια για τα ίδια κράτη που με την ανοχή της ΕΕ εξυμνούν και στήνουν μνημεία προς τιμήν των SS και των συνεργατών της ναζιστικής επίθεσης, γκρεμίζουν μνημεία του Κόκκινου Στρατού, εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό, πατώντας στην επίσημη «γραμμή» της ΕΕ και της ίδιας της Γερμανίας, ανέχονται ή πριμοδοτούν νεοναζιστικές οργανώσεις.

Οι γερμανικές κυβερνήσεις, από την πλευρά τους, για τους δικούς τους πολιτικούς και διπλωματικούς σκοπούς, προβάλλουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και κινήσεις «αποτίναξης» του ναζιστικού παρελθόντος, συσκοτίζοντας βέβαια τον ταξικό χαρακτήρα του ναζισμού, αναπαράγοντας τη θεωρία των «δύο άκρων» κ.ο.κ.

Αρθρο του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα

Με τίτλο «Η πιο μεγάλη μέρα» ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, αρθρογραφεί (στην «Εφημερίδα των Συντακτών») για την 22η Ιούνη του 1941, «μία από τις τραγικότερες ημερομηνίες στην Ιστορία της Ρωσίας», όπως γράφει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην προσπάθεια «κάποιων ευρωπαϊκών χωρών» να αναθεωρήσουν τα αποτελέσματα του πολέμου, να δικαιολογήσουν το ναζισμό. «Ποιος να φανταζόταν ότι τον 21ο αιώνα στους δρόμους ευρωπαϊκών χωρών θα παρελαύνουν δοσίλογοι από τις τοπικές λεγεώνες SS και οι νεαροί οπαδοί τους; Ποιος να φανταζόταν ότι οι νεοναζί θα διοργανώνουν πορείες με δάδες, θα επιτίθενται κατά των αντιφρονούντων, θα βεβηλώνουν τους τάφους και τα μνημεία Σοβιετικών στρατιωτών - απελευθερωτών με την άδεια των αρχών; Ποιος να φανταζόταν ότι η λεγόμενη "πολιτισμένη Ευρώπη" θα αποδίδει ευθύνες για το ξέσπασμα του πολέμου όχι μόνο στον Χίτλερ αλλά και στην ΕΣΣΔ, που είναι άκρως προσβλητικό για την Ιστορία και τον λαό της χώρας μας, η οποία όχι μόνο έσπασε τη ραχοκοκαλιά του Γ' Ράιχ, αλλά και έπαιξε καθοριστικό εποικοδομητικό ρόλο στην επανένωση της Γερμανίας και απέσυρε, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, τα στρατεύματά της από εκεί;», σημειώνει στο άρθρο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ