Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκρηξη κρουσμάτων χτες, αύξηση ιικού φορτίου σε Κρήτη και Αττική

«Εκτακτα» μέτρα ατομικής ευθύνης ανακοίνωσε και χτες η κυβέρνηση

Συνωστισμός και ταλαιπωρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Συνωστισμός και ταλαιπωρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και ενάμιση χρόνο αφήνει τον λαό απροστάτευτο και εκτεθειμένο στην πανδημία, αποτυπώνονται ξανά αυτές τις μέρες με την έκρηξη των κρουσμάτων.

Χτες ανακοινώθηκαν 1.797 νέα κρούσματα, εκ των οποίων στην Αττική εντοπίστηκαν 1.026(Ανατολική Αττική 119, Βόρειος Τομέας Αθηνών 156, Δυτική Αττική 18, Δυτική Αθήνα 111, Κεντρικός Τομέας 232, Νήσοι 9, Νότιος Τομέας Αθηνών 252, Πειραιάς 129),98 στο Ρέθυμνο, 72 στο Ηράκλειο, 62 στη Θεσσαλονίκη, 45 στη Μαγνησία, 43 στη Λάρισα και υπό διερεύνηση είναι 125 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τις 429.144, ενώ χτες άλλοι 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 12.754.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168, ενώ σε σύνολο 6.464 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 2,7%.

Αύξηση καταγράφεται και στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε 3 περιοχές: Ηράκλειο (+171%), Αττική (+65%), Ρέθυμνο (+47%), Θεσσαλονίκη (+3%).

Οπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ, καθώς δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο ιός εξαπλώνεται ανεμπόδιστα, δεν έγινε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη στις δημόσιες δομές ΠΦΥ για την επιτάχυνση του μαζικού εμβολιασμού, δεν έγινε έγκαιρη προμήθεια όλων τα ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, δεν προσλήφθηκε μόνιμο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και στις άλλες δομές.

Ουρές μέσα στο λιοπύρι στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι
Ουρές μέσα στο λιοπύρι στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι
Και ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα», πολύ πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος, είναι γνωστή εδώ και μήνες, η εμβολιαστική κάλυψη είναι μόλις στο 38% του πληθυσμού, η τουριστική σεζόν άνοιξε κι αυτό το καλοκαίρι με δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου, η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας μετακυλίεται στην ...αυτοδιάγνωση («το 60% των νέων διαγνώσεων εντοπίζεται από τα self tests», όπως ομολόγησε η κυβέρνηση), τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν και πάλι κουρελόχαρτο επειδή αυτό συμφέρει το κεφάλαιο στις μεταφορές κ.λπ. Ο λαός στο μεταξύ στριμώχνεται σε ουρές, σε συνθήκες συγχρωτισμού και συνωστισμού για να πάει στη δουλειά του, και από την άλλη η κυβέρνηση του κουνάει το δάχτυλο.

«Κάντε self test, προστατέψτε τους οικείους σας»

Σε αυτό το φόντο, χτες η κυβέρνηση διά στόματος υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις, στοχοποιώντας για πολλοστή φορά τους νέους για τη διασπορά του ιού και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αποθεώνοντας και πάλι την ατομική ευθύνη: «Εμβολιαστείτε, κάντε self test, προστατέψτε τους οικείους σας» ήταν η κυβερνητική «σύσταση».

Προκλητικός είναι και ο ισχυρισμός για το 99% των ασθενών σε ΜΕΘ «που έμειναν ανεμβολίαστοι ενώ υπήρχαν εμβόλια». Οταν μέχρι και σήμερα χιλιάδες κατάκοιτοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, χιλιάδες καρκινοπαθείς και άνθρωποι με χρόνια νοσήματα δεν είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αφού αυτό υπαγόρευαν «η ροή των εμβολίων», «οι παραδόσεις των φαρμακοβιομηχανιών» και οι νόμοι της αγοράς.

Με τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και στην Εστίαση να παραμένουν αθωράκιστοι - «εκατοντάδες κρούσματα εντοπίζονται σε χώρους διασκέδασης» - η χτεσινή «έκτακτη ενημέρωση» δεν περιλάμβανε κανένα μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αλλά μόνο μέτρα για τη λειτουργία των χώρων εστίασης... Πιο συγκεκριμένα, από αύριο Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους. Σε όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα, με λουκέτο από την επόμενη μέρα και για επτά μέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι στα 10.000 ευρώ και στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. «Οι κυρώσεις θα μπορούν να επιβληθούν και εκ των υστέρων», καθώς οι έλεγχοι θα γίνονται «και βάσει αξιολόγησης με υλικό από τα social media», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ