Πέμπτη 31 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1
Ανοιχτοί λογαριασμοί

«Επιτέλους νίκη». Εστω και αν αυτή αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τούμπας, η ΑΕΚ επικράτησε χτες στη Φιλαδέλφεια του ΠΑΟΚ με 2-1 στην πρώτη τους κόντρα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και τη δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες. Βέβαια το γκολ των Θεσσαλονικέων αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, αλλά αυτό που επιζητούσαν πάνω απ' όλα στην ΑΕΚ ήταν η νίκη. Κάτι που απέναντι σε ομάδα Α` εθνικής έχει να συμβεί από... πέρσι, αφού μετά τις γιορτές οι μόνες φορές που πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι ήταν οι δυο νίκες απέναντι στον Κιλκισιακό.

Η Ενωση χθες παρουσίασε μια σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα από αυτή που έδειξε στα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος (Ηρακλής - ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την υπεροχή απέναντι στον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τους Οκκά, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Κούτση και πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου. Ο Λάκης βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ΑΕΚ από τα πλάγια, ενώ ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει την προσοχή του περισσότερο στην άμυνα. Η κινητικότητα όμως δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε κάποιο γκολ και χρειάστηκε η μαεστρία του Βασίλη Τσάρτα, όταν στο 36` με υπέροχο απευθείας φάουλ έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους αντεπίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Φρούσο (48`) «παγώνοντας» τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και στο 56` σκόραραν με τον εισελθόντα Μαλαδένη, όταν εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Πουρλιοτόπουλου σε κεφαλιά του Λάκη. Από κει και πέρα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε σαφώς το πάνω χέρι στον αγώνα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κάποιο άλλο τέρμα. Δεν τα κατάφερε όμως, αφού ο Πουρλιοτόπουλος βρισκόταν πάντα σε ετοιμότητα. Στις πιο κλασικές ευκαιρίες συγκαταλέγεται το σουτ του Φερούζεμ στο 74`και η απόκρουση σε φάουλ του Τσάρτα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, (στη συνέχεια της φάσης) η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Γκαμάρα που καραδοκούσε.

ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ, Γκαμάρα Ζαγοράκης (78` Πετκόφ), Ζήκος Γεωργέας, Κασάπης Λάκης (87` Φόλια), Κωνσταντινίδης (56` Μαλαδένης) Τσάρτας Νικολαΐδης.

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος Καφές (33` Γ.Χ Γεωργιάδης), Κατσιαμπής Κουλακιώτης, Ζαβαντίας (63` Κούτσης), Φρούσος, Σπάσιτς, Νάστος, Χασιώτης, Καραδήμος Κωνσταντινίδης (75` Οκκάς).


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ