Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ
Στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη στάση εργασίας που αποφάσισε από την Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης για ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο μετά τη λήξη των συμβάσεων των 30 εργαζομένων στις 31/12/2020.

Οι εργαζόμενοι είχαν στο πλευρό τους, στην πύλη του νοσοκομείου, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας, ενώ τη στήριξή στον δίκαιο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά εξέφρασε η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, αλλά και με αντιπροσωπεία της που βρέθηκε στον χώρο.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέες δίωρες στάσεις εργασίας αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 15 Ιούλη, ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση αλλά και πολύμορφες δράσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας, η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση του νοσοκομείου έρχονται να ολοκληρώσουν την πολιτική εργολαβοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης του νοσοκομείου την οποία είχε εφαρμόσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετέτρεψε τις ατομικές συμβάσεις με τον εργολάβο σε ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο, «δηλαδή μετατρέποντας το νοσοκομείο σε εργολάβο» προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να μην προχωρήσει η μονιμοποίησή τους.

Η απόφαση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων και σημειώνει πως «έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και στην παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, τονίζει ότι «η χρόνια υποστελέχωση και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα από όλες τις κυβερνήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως "αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων", με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας καλεί όλους τους συμβασιούχους και μόνιμους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να απομονώσουν όσους προσπαθούν να καλλιεργήσουν το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ τους. Σε κοινή δράση με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς του κινήματος να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, ενάντια στις απολύσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την μονιμοποίησή τους, με παράλληλες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας και την άμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

«Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών μας, παλεύοντας για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας με όλες τις ειδικότητες, με επαρκές και μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, υγειονομικό προσωπικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα τον εμπαιγμό των εργαζομένων στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στη σίτιση του Νοσοκομείου Δράμας.

Η ΤΕ Δράμας σημειώνει μεταξύ άλλων πως η τυχόν απόλυση των έμπειρων εργαζομένων, εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα προκαλέσει και σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν τη Δευτέρα προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να διασφαλίσει για τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ