Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
Σταθερά σε αγωνιστική πορεία για τα δικαιώματα των συνταξιούχων

186 ψήφοι και 21 έδρες στον συνδυασμό της «Αγωνιστικής Ενότητας»

Τη συνέχιση της αγωνιστικής πορείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ επιβεβαίωσαν οι εργασίες του 13ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική στις 7 και 8 Ιούλη.

Στο συνέδριο, στο οποίο πήραν μέρος 281 αντιπρόσωποι, από 303 που είχαν εκλεγεί στις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες 76 πρωτοβάθμιων σωματείων της ΠΟΣ, επικυρώθηκαν ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η δράση της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα και η σταθερή συμπόρευση και συνεργασία με τις άλλες 9 Ομοσπονδίες Συνταξιούχων στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των συνταξιουχικών δικαιωμάτων. Οι αποφάσεις του συνεδρίου αποτελούν όπλο στα χέρια των συνταξιούχων στην πάλη τους για την ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι (Υγεία, συντάξεις) και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός, καθώς και το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος.

Από τους 281 αντιπροσώπους που ψήφισαν στις εκλογές: Ενα ψηφοδέλτιο βρέθηκε άκυρο. Ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Ενότητας» έλαβε 186 ψήφους και 21 έδρες, ενώ ο δεύτερος συνδυασμός, της «Ανανέωσης», έλαβε 94 ψήφους και 10 έδρες. Για το ΔΣ του ΕΦΚΑ τη μία έδρα κατέλαβε ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Ενότητας», ενώ για το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ οι δύο συνδυασμοί έλαβαν από μία έδρα. Για τη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ η «Αγωνιστική Ενότητα» εξέλεξε 5 αντιπροσώπους και η «Ανανέωση» 3 αντιπροσώπους.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός της ΠΟΣ ΟΑΕΕ το πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των συνταξιούχων στις 8 Οκτώβρη 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Τρίτη Ηλικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ