Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Η πρώτη «φλόγα» φυσικού αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα

Η πρώτη τουρκική «φλόγα» φυσικού αερίου άναψε προχτές το βράδυ από το κοίτασμα «Sakarya» στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια τελετής την οποία παρακολούθησε ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω τηλεδιάσκεψης και εκφώνησε ομιλία.

«Σήμερα, για πρώτη φορά, θα κάψουμε το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας που ανακαλύψαμε και αρχίσαμε να εξάγουμε από εκατοντάδες μέτρα βάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι με το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας «στο εγγύς μέλλον θα μειώσουμε σημαντικά την εξάρτησή μας από ξένες πηγές». Η Τουρκία εισάγει φυσικό αέριο κυρίως από τη Ρωσία και το Ιράν.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας, συνολικού ύψους 405 δισ. κυβικών μέτρων (bcm), ανακαλύφθηκε πέρυσι από το γεωτρητικό σκάφος «Fatih» στο φρεάτιο «Sakarya» στη Μαύρη Θάλασσα. Τον περασμένο μήνα η Τουρκία ανακοίνωσε μια δεύτερη ανακάλυψη 135 bcm στο φρεάτιο «Amasra-1», βόρεια του «Sakarya». Πέρυσι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία ανήλθε σε 48,2 δισ. κυβικά μέτρα.

  • Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται από την Τετάρτη στα νότια της Τουρκίας, γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ, 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, όπου 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Διασώθηκε μια ομάδα δέκα ατόμων που είχαν αποκλειστεί πάνω σε μια βάρκα στο γειτονικό φράγμα Οϊμαπινάρ. Οι αρχές εκκένωσαν 18 χωριά στην Περιφέρεια της Αττάλειας, ενώ 16 ακόμα εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Αδανα και Μερσίνη. Επίσης, φωτιά από αδιευκρίνιστη αιτία σημειώθηκε χτες το απόγευμα στο ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να γίνουν άμεσα γνωστές πληροφορίες για τραυματίες ή θύματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ