Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ξεκινά συζήτηση στη Γερουσία για το νομοσχέδιο υποδομών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επανέρχεται για συζήτηση στο Κογκρέσο, μετά από μαραθώνια παζάρια και κόντρες, διακομματικό νομοσχέδιο για κρατική χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού των υποδομών, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, στο πλαίσιο προσπάθειας διατήρησης της διεθνούς πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Γερουσία ψήφισε με 67 ψήφους υπέρ για την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου, έναντι 32 ψήφων κατά.

Τα 550 δισ. δολάρια από το 1 τρισ. αναμένεται να προέλθουν από πόρους του ομοσπονδιακού κράτους, εκ των οποίων 73 δισ. δολάρια αφορούν τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, 66 δισ. τα σιδηροδρομικά δίκτυα. Προβλέπονται 65 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων για μεγαλύτερη πρόσβαση των πολιτών στο Ιντερνετ, άλλα 55 δισ. δολάρια προβλέπονται για τον εκσυγχρονισμό και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου υδροδότησης και 40 δισ. για την κατασκευή και συντήρηση γεφυρών. Στις προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι ποσό ύψους 39 δισ. για την αγορά νέου στόλου ηλεκτρικών λεωφορείων και άλλων μέσων συγκοινωνίας και κάπου 7,5 δισ. δολάρια για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ