Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΚΟΡΑΤΖ.--

Σοβαρές υλικές ζημιές σε οδικά δίκτυα προκάλεσε ο σεισμός 8,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στην Αλάσκα με εστιακό βάθος 35 χλμ. και επίκεντρο 91 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Πέριβιλ, σε απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων από το Ανκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας.

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (NTWC) που είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι για τη νότια Αλάσκα και τη Χερσόνησο της Αλάσκας, προχώρησε μερικές ώρες αργότερα σε άρση του συναγερμού, παρά τους πολλούς ισχυρούς μετασεισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 5,4 Ρίχτερ.

Αρκετές κοινότητες στις ακτές της Αλάσκας εκκενώθηκαν ύστερα από τη σεισμική δόνηση, που θεωρείται η ισχυρότερη από το 1964, που ήταν 9,2 Ρίχτερ και είχε προκαλέσει το θάνατο 250 ανθρώπων.

Οι ισχυροί σεισμοί δεν είναι ασυνήθιστοι στην Αλάσκα. Πέρσι είχαν σημειωθεί τουλάχιστον δύο ισχυρές δονήσεις, εκ των οποίων η μία τον Ιούλη είχε ένταση 7,8 Ρίχτερ και μία άλλη τον Οκτώβρη ήταν 7,5 Ρίχτερ.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως δεν ανέφεραν άμεσα τραυματίες ή νεκρούς πέρα από τις καταστροφές σε τμήματα του οδικού δικτύου της Αλάσκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ