Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ενα ακόμα αποτύπωμα της εγκληματικής πολιτικής...

Ο «Ριζοσπάστης» στον τόπο της καταστροφής στην Αιγιάλεια

Της απεσταλμένης μας Αθηνάς ΖΥΜΑΡΗ .--

Η εγκληματική πολιτική, η οποία φέρει τη σφραγίδα της ΕΕ και όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζει ως κόστος τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι τα έργα για την αντιπυρική θωράκιση (πρόληψη, προστασία και δασοπυρόσβεση), ως εμπόρευμα και χρυσοφόρα επένδυση το περιβάλλον, τις δασικές περιοχές απείρου κάλλους, τους ορεινούς όγκους, άφησε ξανά το μαύρο καταστροφικό της αποτύπωμα σε ολόκληρες περιοχές της Αχαΐας.

Καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και αμπέλια, πυκνά πευκοδάση, σπίτια έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς, με τη μία να ξεσπά μετά την άλλη σε Ερύμανθο (περιοχή Πτέρη), Νέο Σούλι Πάτρας, Αιγιάλεια (περιοχές από Λαμπίρι έως Ζήρια) προκαλώντας σε εργατικές οικογένειες, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες οργή και απόγνωση.

Τη Δευτέρα 26 Ιούλη ξεσπά πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, η οποία μετά από πολλές ώρες κατασβέστηκε. Την Τετάρτη το πρωί ξεσπά δεύτερη πυρκαγιά μερικά χιλιόμετρα παραπέρα, στον Ερύμανθο, που έκαιγε όλο το βράδυ. Την ίδια μέρα το μεσημέρι ξεσπά τρίτη πυρκαγιά στο Ν. Σούλι και το μεσημέρι του Σαββάτου ξανακαίγεται ο Ερύμανθος. Υπήρξαν και ενδιάμεσες πυρκαγιές πιο μικρής έκτασης, όπως στα Μποζαΐτικα της Πάτρας που κατασβέστηκε με εναέρια μέσα σε περίπου 2 ώρες.

Κάτοικοι καταγγέλλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που παραμονεύουν

Κάτοικοι αφήνουν αιχμές ότι αυτή η αποψίλωση δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων κάνει επιχειρηματικά συμφέροντα να τρίβουν τα χέρια τους. Ηδη σε αυτές τις περιοχές της Αχαΐας προγραμματίζεται να κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομος για την Formula 1 και ήδη δίνονται 25 εκατ. ευρώ. Ενώ «απέξω περιμένουν» και τα αρπακτικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κοντά σε κατοίκους και πυροσβέστες
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κοντά σε κατοίκους και πυροσβέστες
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην Αχαΐα βρέθηκαν «στο πόδι» για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των λαϊκών οικογενειών. Κλιμάκια του Κόμματος ήταν στις περιοχές που δοκιμάζονταν, ενώ ομάδες περιφρούρησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φυλούσαν δασικές εκτάσεις.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δ. Ελλάδας.

Επίσης, στα χωριά που δοκιμάζονταν υπήρχαν κλιμάκια του Κόμματος με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας. Σε Καμάρες και Ροδοδάφνη βρέθηκε η Αγγελική Κουρή, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αιγιαλείας.

Σημειώνεται πως το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν μηχανήματα και προσωπικό του δήμου Πάτρας. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής βρίσκονταν στο πύρινο μέτωπο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς.

Στο Νέο Σούλι ο δήμος προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να δοθούν από τον δήμο τα πρώτα 600 ευρώ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες που έχουν πληγεί.

Καμένες εκτάσεις και σπίτια στη Ζήρια Αχαΐας

Eurokinissi

Καμένες εκτάσεις και σπίτια στη Ζήρια Αχαΐας
Αυτό σε αντιδιαστολή με τους δήμους Ερυμάνθου και Αιγιαλείας (διοικήσεις υποστηριζόμενες από ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) όπως και την Περιφέρεια (ΝΔ) που, πέρα από τις ευθύνες τους για τις ελλείψεις σε αντιπυρικά έργα, μέχρι και χτες δεν είχαν ξεκινήσει έστω την καταγραφή.

Στη Ζήρια κλιμάκιο του Κόμματος συνομίλησε με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού, τους οποίους κάλεσε να είναι σε ετοιμότητα, να επαγρυπνούν και να διεκδικήσουν άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο.

«Καλούμε», ανέφερε η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, «τον λαό της Αχαΐας να παραμένει σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, η λαϊκή περιουσία και ο φυσικός πλούτος της περιοχής. Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για όσους έχουν ανάγκη εδώ και τώρα. Αμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης της περιοχής και όλων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές».

Συγκέντρωση την Παρασκευή στη Ζήρια

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 6 Αυγούστου το απόγευμα (η ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί) έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ζήρια (καφενείο) και έπεται συνέχεια.


Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Πτέρη Ερυμάνθου
Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Πτέρη Ερυμάνθου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού!(2022-11-22 00:00:00.0)
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Πύργο(2021-10-30 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες οργάνωσης και στην Αχαΐα(2021-08-18 00:00:00.0)
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο(2017-05-02 00:00:00.0)
Οι νέοι δήμοι(2010-04-29 00:00:00.0)
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης(2003-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ