Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1556 Ο χειρότερος σεισμός που καταγράφηκε ποτέ, σημειώνεται στις επαρχίες Σάανξ, Σάνσι και Χέναν της Κίνας και προκαλεί το θάνατο περίπου 830.000 ανθρώπων.

1878 Τα ελληνικά στρατεύματα εισέρχονται στη Θεσσαλία. Στις 7 του Φλεβάρη ανακαλούνται.

1943 Με την παράδοση των τελευταίων Γερμανών, που πολιορκούσαν την πόλη, λήγει η μάχη του Στάλινγκραντ. Κράτησε 140 μέρες και έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά των ναζί.

1966 Τερματίζεται επίσημη επίσκεψη του Μακάριου στην Αθήνα, στην οποία συμφωνείται μεταξύ άλλων η από κοινού υπεράσπιση του «ενιαίου αμυντικού χώρου» Ελλάδας - Κύπρου, αλλά και η μη εγκατάσταση σοβιετικών πυραύλων στην Κύπρο, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση της Ελλάδας.

1971 Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα, Ιντι Αμίν, αναλαμβάνει όλες τις εξουσίες ως αρχηγός του Κράτους.

1980 Πολιτική θύελλα προκαλεί η πρόσκληση που απευθύνει ο ρατσιστής ηγέτης Ιαν Σμιθ - πρωθυπουργός της Ροδεσίας επί 14 χρόνια - στους λευκούς οπαδούς του να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές τον ηγέτη των μαύρων ανταρτών Τζόσουα Νκόμο.

1984 Από τον Ιούλη του 1974, η ΚΥΠ δεν παρακολουθεί πολιτικούς, δηλώνει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αγ. Κουτσόγιωργας, απαντώντας στην καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καλούδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ