Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αντιτρομοκρατικά» στρατοδικεία

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Η κυβέρνηση του δικτάτορα στρατηγού («πρόεδρος» για τους φίλους) Περβέζ Μουσαράφ κατέστησε νόμο του κράτους του Πακιστάν το δικαίωμα μελών των Ενοπλων Δυνάμεων να παρακολουθούν και συνδικάζουν με πολιτικούς δικαστές υποθέσεις «τρομοκρατίας».

Οι νέοι νόμοι επιτρέπουν στην κυβέρνηση να δημιουργήσει Ειδικά Αντιτρομοκρατικά Δικαστήρια: θα είναι τριμελή και ένας θα είναι υψηλόβαθμος αξιωματικός των Ενοπλων Δυνάμεων της χώρας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων, το μέτρο αποτελεί μέρος της προσπάθειας να «ελεγχθούν» οι αυτονομιστικές κι οι ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το «πακέτο» νόμων αυτό, όλες οι περιπτώσεις τρομοκρατίας θα εκδικάζονται από τα Ειδικά Δικαστήρια, και στόχος θα είναι «ολόκληρο το τρομοκρατικό δίκτυο», στις ποινές θα περιλαμβάνεται και η θανατική ποινή ακόμη και για όσους «βοηθούν και στεγάζουν» τρομοκράτες, ενώ οι καταδικασθέντες θα έχουν δικαίωμα έφεσης.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της απαγωγής του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ το «θρίλερ» συνεχίστηκε με την πάροδο και της νέας προθεσμίας που είχαν θέσει οι απαγωγείς του, που φέρονται ως μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης, χτες. Η αστυνομία του Πακιστάν που συνεργάζεται στην υπόθεση με το FBI ανακοίνωσε ότι δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον συνεργάτη της «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ». Οι αρχές ανακρίνουν τον Μουμπάρακ Αλί Σαχ Τζιλάνι, ισλαμιστή ηγέτη μιας μικρής ομάδας, της «Τζαμαάτ ουλ-Φούκρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ