Σάββατο 2 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Ποιος θέλει να γίνει πρωθυπουργός;

ΤΙΡΑΝΑ.--

Το ερώτημα ποιος θα διαδεχτεί τον Ιλιρ Μέτα παρέμεινε και χτες αναπάντητο, καθώς η κρίση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εκδηλώθηκε και πάλι: Το 17μελές Εκτελεστικό Γραφείο δεν κατέληξε σε απόφαση για τον επόμενο πρωθυπουργό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα είναι ο... Μέτα, ο οποίος χτες ξεκαθάρισε ότι δε θα διεκδικήσει εκ νέου το θώκο.

Σε μια δήλωση μάλλον ενδεικτική του πολωμένου κλίματος, ο Πέτρο Κότσι, που έχει τον τίτλο του οργανωτικού γραμματέα των Σοσιαλιστών, είπε πως υπάρχει «ανασφάλεια για τις εξελίξεις στο κόμμα και για το λόγο αυτό κανείς δεν επιθυμεί να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού της χώρας». Ο εσωκομματικός πόλεμος μαίνεται και ασφαλής ένδειξη γι' αυτό είναι το ότι ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Γκραμόλ Ρούτσι, και η υπουργός Εξωτερικών, Αρτα Ντάντε, ζήτησαν σύγκληση έκτακτου συνεδρίου και ψήφο εμπιστοσύνης για τον ηγέτη του κόμματος, Φάτος Νάνο, σύμφωνα με τον ανταπόκριση του ΑΠΕ από τα Τίρανα.

Κάποιες πηγές στο Σοσιαλιστικό Κόμμα λένε ότι ο Νάνο συνεχίζει τις προσπάθειές του να πείσει την υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας & Εμπορίου, Ερμελίντα Μέξι, να δεχτεί να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Από την άλλη πλευρά, το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα επανέφερε την πρόταση δημιουργίας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», που κατά την άποψη της ηγεσίας του, όπως την ερμηνεύει το πρακτορείο «Ρόιτερς», είναι «η μόνη λύση» για την «έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση που διέρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ