Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Παραλαβή - παράδοση» για επιτάχυνση της επιχειρηματικής δράσης

Για «πετυχημένο έργο» όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία «αλλά και συνολικά του τομέα της Υγείας» έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραλαμβάνοντας από τον προκάτοχό του Β. Κικίλια, διαβεβαιώνοντας πως οι ...μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Στην ατζέντα της κυβέρνησης, όπως είναι ήδη γνωστό, περιλαμβάνονται τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», στην κατεύθυνση της παραπέρα εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής λειτουργίας, και ο νέος υπουργός είναι υπέρμαχος των ΣΔΙΤ και της πιο ενεργής δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων στα δημόσια νοσοκομεία.

Αλλωστε, ο Θ. Πλεύρης, από το 2013 ακόμα, από τη θέση του νομικού συμβούλου του τότε υπουργού Υγείας, επιχειρηματολογούσε υπέρ της «δυνατότητας σύμπραξης φορέων Υγείας με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ» και τη δυνατότητα για αύξηση των πόρων και μείωση των δαπανών μέσα από τη χρήση χώρων και δομών των δημόσιων νοσοκομείων από ιδιώτες. «Η ενίσχυση με τη μεγαλύτερη παρουσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις δομές του ΕΣΥ θα ωφελήσει και την ποιότητα και θα μειώσει το κόστος. Το μέλλον βρίσκεται σε αυτήν τη σύμπραξη», υποστήριζε μιλώντας στις εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), υπερασπίζοντας την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παραδίδοντας στην νέα υφυπουργό Μ. Γκάγκα, δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή από σήμερα τους εργαζόμενους σε δημόσιες δομές Υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ