Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βανδαλισμός από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής βανδάλισαν τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γυναικών Ε' Διαμερίσματος με τα εμετικά συνθήματα και τα ναζιστικά τους σύμβολα.

Εδρασαν για άλλη μια φορά θρασύδειλα και πάλι στο σκοτάδι, όπως τους ταιριάζει και λέρωσαν τους τοίχους, τα παράθυρα και τις πινακίδες των γραφείων που στεγάζονται οι δύο φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, αποδεικνύοντας πως ως γνήσια μαντρόσκυλα των αφεντικών, τους ενοχλεί η δράση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος, του γυναικείου κινήματος.

Με ανακοίνωσή τους η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και ο Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλουν την προκλητική δράση των ναζί, που με την κουκούλα της ανωνυμίας και την υπογραφή της Χρυσής Αυγής λέρωσαν τα γραφεία τους.

«Οσο κι αν καμώνονται ότι είναι δήθεν αντισυστημικοί, στην πραγματικότητα είναι όπλο του συστήματος, όπλο των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν καθημερινά τους λαούς, που σπέρνουν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Είναι όπλο των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ενάντια στους λαούς, όπλο των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», σημειώνουν.

Τονίζουν ότι «τα κάθε λογής φασιστοειδή είναι γελασμένα αν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του γυναικείου και αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος. Είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας».

Καλούν τους προοδευτικούς πολίτες να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού με τη δράση τους, μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ