Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιθωριακές ρατσιστικές αντιδράσεις με αφορμή την κούκλα Αμάλ

Με τελευταίο σταθμό τον Πειραιά, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πέρασμα από τη χώρα μας της Αμάλ. Η γιγαντιαία κούκλα αναπαριστά μια 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία που επισκέπτεται διάφορες χώρες της Ευρώπης αναζητώντας τη χαμένη μητέρα της. Η παρουσία της σε κάθε χώρα πλαισιώνεται από άλλες εκδηλώσεις «ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό». Τελικός προορισμός της κούκλας είναι το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, το πέρασμα της κούκλας έδωσε αφορμή να ακουστούν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, να οργανωθούν ακόμα και απαράδεκτες διαμαρτυρίες, με πρωταγωνιστές ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες. Αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, άλλων φορέων συντάχθηκαν με τις περιθωριακές αυτές αντιδράσεις, όπως έγινε για παράδειγμα στην περιοχή της Καλαμπάκας.

Απαντώντας σ' αυτές τις αθλιότητες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Την ίδια ώρα που ο λαός μας μετράει τις πληγές του, υπερασπίζεται τη ζωή και την υγεία του αφού τον έχουν αφήσει απροστάτευτο οι κυβερνήσεις που έδιναν και δίνουν το 4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, που έδιναν κάθε χρόνο 300 εκατ. ευρώ για την ελληνική αποστολή στο Αφγανιστάν, που στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε τόσες χώρες, που όσους δεν σκοτώθηκαν τους ξεσπιτώνουν, αυτοί επιλέγουν να βγάζουν λάδι τους θύτες.

Την ίδια μέρα που στη Βουλή θα συζητιέται το νομοσχέδιο που εφαρμόζει το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για ζητήματα διεθνούς προστασίας και μετανάστευσης, εντείνοντας την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού, αυτοί στοχοποιούν τα θύματα. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, διάφορων οργανισμών που την στηρίζουν, ΜΚΟ με τον γνωστό ρόλο. Με τίποτα δεν δέχονται οι εργάτες την καλλιέργεια μίσους απέναντι σε μικρά παιδιά, σε κατατρεγμένους πρόσφυγες, που συμβολίζει και η κούκλα Αμάλ».

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Bουλή με τις ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, που σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των κατατρεγμένων. Το νομοσχέδιο κατήγγειλε και καταψήφισε το ΚΚΕ ψηφίζοντας μόνο ορισμένες διατάξεις, που όμως δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό του χαρακτήρα (αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ