Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η έκδοση για τη δίκη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή

Σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή» το βιβλίο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης». Την έκδοση επιμελήθηκε το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στόχο έχει να προσφέρει στον αναγνώστη ένα συνοπτικό ενημερωτικό υλικό της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, με τα βασικά επιχειρήματα της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, όπως αναπτύχθηκαν στο δικαστήριο, μέσα από εκτενή αποσπάσματα των αγορεύσεων των συνηγόρων της, καθώς και ένα σύντομο χρονικό και ντοκουμέντα της δίκης.

Συμβάλλει στο να κατανοήσει ο αναγνώστης γιατί η ουσιαστική, γνήσια πάλη κατά του φασισμού συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, τον σοσιαλισμό. Οπως έγραφε και ο Μπρεχτ, «ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, ως ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός».

Η συμπληρωματική ηλεκτρονική έκδοση περιέχει το πλήρες περιεχόμενο των αγορεύσεων, οι οποίες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης έκτασής τους δεν ήταν δυνατό να περιληφθούν αυτούσιες στην έντυπη έκδοση, καθώς επίσης αναφορά και σχολιασμό στην απόφαση του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ