Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων τη Δευτέρα, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται με απαράδεκτες και αστήρικτες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη 2018, στο άγαλμα του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν.

Θυμίζουμε ότι στη μαζική εκείνη κινητοποίηση, με αφορμή την επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος, το οποίο οι διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν. Μια επιχείρηση καταστολής που, εκτός από ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, περιελάμβανε και την παραπομπή σε δίκη των δύο αγωνιστών, φορτώνοντάς τους τον μισό ποινικό κώδικα, σαν εγκληματίες.

Φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, στο κτίριο 7.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», ξεκαθαρίζουν μεταξύ άλλων στα ψηφίσματά τους και τονίζουν: «Σέρνουν σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών! Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν! (...) Η νέα γενιά δεν κάνει βήμα πίσω από τις ανάγκες της, από το δικαίωμά της να ζει ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη για όλους τους λαούς.

Και καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους δύο συμφοιτητές τους. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους.

Απόφαση έχουν πάρει οι σύλλογοι: Παντείου, Φιλοσοφικής, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Ναυπηγών ΕΜΠ, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, ΣΕΜΦΕ, Οικονομικού ΕΚΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ