Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σάββατο 18/9 η κηδεία του Ανδρέα Τζέλλη

Eurokinissi

Η κηδεία του δικηγόρου Ανδρέα Τζέλλη, συνήγορου Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, θα γίνει το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10.15 π.μ. στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών, στην Εκκλησία των Ταξιαρχών.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Τζέλλης πέθανε την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη. Για τον αιφνίδιο θάνατό του, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ανάμεσα σε άλλα:

«Ανδρέα, ο ξαφνικός θάνατός σου άστραψε και βρόντηξε, όπως άστραφτε και βρόνταγε η σκέψη και η φωνή σου στο Εφετείο τα πέντε χρόνια που παλεύαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είμαστε παγωμένοι όλοι, μα εκείνη η αγκαλιά σου, το χαμόγελό σου, η καλοσύνη σου, το χιούμορ σου, η Παναθηναϊκάρα σου - η γερά καρφιτσωμένη στο πέτο - έρχονται και ξανάρχονται στο νου μας και ρίχνουνε στην ξαφνιασμένη μας ψυχή εκείνο το βάλσαμο, που χρειάζεται τέτοιες στιγμές. Πλάι - πλάι στα έδρανα του Εφετείου ανασάναμε όλοι μαζί την ανάσα του άλλου ο καθένας μας, ελπίσαμε για τη δίκη, θυμώσαμε για τη δίκη, απελπιστήκαμε για τη δίκη, αλλά παλέψαμε και τελικά νικήσαμε. Κι εσύ ιδιαίτερα, αγγίζοντας με την ψυχή σου το φρέσκο, νεανικό σφαγιασμένο κορμί του Παύλου Φύσσα, έριχνες κεραυνούς στους φασίστες κι έφτιαχνες σεντόνι από αγάπη για να προστατέψεις το ωραίο λείψανο από τα περιττώματα που πετούσαν οι χρυσαυγίτες στη διάρκεια της δίκης». Και καταλήγουν: «Θα ζεις μέσα στις σκέψεις μας, στις κοινές αναμνήσεις μας και στους αγώνες μας, που θα μας θυμίζουν έναν πιστό συνοδοιπόρο του δίκιου του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ