Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη συμμετοχή 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Απορρίφθηκαν την Παρασκευή από το Δικαστήριο στην Κέρκυρα τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ομάδα εργατοπατέρων, με στόχο να μπλοκάρουν τη συμμετοχή 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων του μεγαλύτερου σωματείου του νησιού, του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στο εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, μάλιστα, το Συνδικάτο πραγματοποίησε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, με τη στήριξη πλήθους συνδικαλιστών και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων.

Στην κινητοποίηση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, αποκάλυψε τις βαθύτερες στοχεύσεις της άθλιας μεθόδευσης αποκλεισμού του μεγαλύτερου συνδικάτου του νομού από το εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, που δεν είναι άλλες από την εξυπηρέτηση σχεδιασμών του τουριστικού κεφαλαίου του νησιού. Στόχος είναι να χτυπηθούν οι μαζικές κινητοποιήσεις του κλάδου για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αξιοπρεπούς εισοδήματος και υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Λίγες μέρες μετά το «πεσκέσι» της κυβέρνησης στους μεγαλοξενοδόχους 16χρονων μαθητών για άγρια εκμετάλλευση στις γαλέρες των ξενοδοχείων, οι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους με την ευκαιρία που τους δίνεται να υπονομεύσουν τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδιασμών τους. Να ξεμπερδέψουν με την οργάνωση των εργαζομένων, να χτυπήσουν το Συνδικάτο τους.

Στη συνέχεια ο ομιλητής αποκάλυψε το απύθμενο θράσος του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τόνισε ότι αυτή η συνδικαλιστική μαφία στην Κέρκυρα αξιοποιεί ένα σωματείο όπως τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΤΕ ΤΔΗ ΔΕΗ Κέρκυρας με 26 ψηφίσαντες, εκ των οποίων οι 4 με επιστολική ψήφο, για να αποκλείσει ένα Συνδικάτο με 1.756 ψηφίσαντες και αύξηση της συμμετοχής κατά 43% στις τελευταίες αρχαιρεσίες, απόδειξη του πρωτόγνωρου κύρους που έχει κατακτήσει το Συνδικάτο στους εργαζόμενους του κλάδου.

Σημειώνεται ότι κατά την ακροαματική διαδικασία το Σωματείο Οδηγών εν Κέρκυρα Τουριστικών Επιχειρήσεων - ένα από τα τρία σωματεία που προσέφυγαν - απέσυρε τη συμμετοχή του, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ του Σωματείου είχε άλλη ενημέρωση για τους λόγους προσφυγής, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αν πραγματικά είναι σε γνώση των διοικήσεων των σωματείων η δικαστική προσφυγή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεγάλη συμμετοχή η χτεσινή απεργία (2022-08-19 00:00:00.0)
Το ερχόμενο Σάββατο 25/9 οι αρχαιρεσίες (2021-09-21 00:00:00.0)
Με μαζική συμμετοχή συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες (2020-08-27 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα (2008-09-05 00:00:00.0)
Μέρα κοινής δράσης η Παρασκευή (2008-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ