Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Κολσούζογλου

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία συγγενών, συντρόφων και φίλων, κηδεύτηκε χτες στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» ο Γιάννης Κολσούζογλου, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο σ. Γ. Κολσούζογλου γεννήθηκε το 1939, στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας, από γονείς πρόσφυγες αγρότες. Ο πατέρας του εκτελέστηκε από τους ναζί το 1941, μαζί με άλλους 180 άντρες και γυναίκες του χωριού του, με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές. Το 1966 διορίστηκε γραμματέας της Κοινότητας του χωριού του και το 1967 απολύθηκε και διώχθηκε από τη χούντα, βρέθηκε κατηγορούμενος στο στρατοδικείο για απείθεια σε εκτέλεση διαταγής στρατιωτικής αρχής. Εκτοτε δούλεψε εντός και εκτός της χώρας μας ως εργοδηγός, τοπογράφος μέχρι το 1987. Λόγω της έντονης συνδικαλιστικής του δράσης έμεινε για μεγάλα διαστήματα άνεργος. Ως πρόεδρος σωματείων σε διάφορα εργοτάξια, υπερασπίστηκε με πάθος και συνέπεια το δίκιο των εργατών. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1982. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας και μέλος της τότε Αχτιδικής Επιτροπής. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και θερμός υποστηρικτής της πολιτικής του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Κάτω Τούμπας αποχαιρετούν τον σύντροφο και εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ