Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΒΑΛΑ - ΔΡΑΜΑ
Με «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους μπαλώνονται τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία

Με «ενοικίαση» νοσηλευτών από ιδιωτικές κλινικές σχεδιάζει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να μπαλώσει τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό του, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.

Οπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΓΝ Καβάλας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, έχει ήδη προχωρήσει η συμφωνία προκειμένου σε πρώτη φάση να διατεθούν 20 νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική της Καβάλας στο νοσοκομείο της πόλης. Να σημειωθεί ότι σήμερα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας 100 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, 50 από τους οποίους είναι νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να είναι κενές το 50% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Σε αντίστοιχες ενέργειες έχει προχωρήσει και η διοίκηση του ΓΝ Δράμας, που «νοικιάζει» 8 διοικητικούς υπαλλήλους και 5 εργαζόμενους στην καθαριότητα για να μπαλώσει τα κενά που προήλθαν από τις αναστολές εργασίας.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, «η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου, που έχει φτάσει στα όριά του».

Η ΤΕ Καβάλας απαιτεί να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά του νοσοκομείου, με μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, και να επιστρέψουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή. Οσο για τη θέση «να δοθεί η δυνατότητα στις διοικήσεις να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις», επισημαίνει ότι ανοίγει επικίνδυνους δρόμους συνολικά για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών.

Προσθέτει δε ότι «η κυβερνητική πολιτική που μετράει την υγεία των εργαζομένων στο ζύγι του "κόστους", και αξιοποιεί την πανδημία για την προώθηση των αντεργατικών σχεδιασμών της, φανερώνει στο Νοσοκομείο Καβάλας τις τραγικές συνέπειές της».

Παράλληλα, υπογραμμίζει, «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά όχι ότι "οι ιδιώτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο", όπως μας "ενημέρωσε" η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι δημόσια Υγεία και ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις που συνέχισαν την υποχρηματοδότηση στην Υγεία, που εγκαινίασαν "ΣΔΙΤ νοσοκομεία", που μεγάλωσαν τα κενά και τις ελλείψεις, που πριμοδότησαν τον ιδιωτικό τομέα, που αρνήθηκαν την επιστράτευσή του σε συνθήκες "πολέμου", αντίθετα φρόντισαν και φροντίζουν για την κερδοφορία του, έχουν διαλέξει δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ