Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ο δισεκατομμυριούχος Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι πήρε το βράδυ της Τρίτης την ψήφο εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών. Υποσχέθηκε άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της δεινής οικονομικής κρίσης και μέτρα «κοινωνικής πολιτικής».

ΡΑΜΑΛΑ.-- Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μ. Στάγιεχ κάλεσε χτες τη «Χαμάς» να επιτρέψει τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις 11/12 στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε άμεσα από το Πολιτικό Γραφείο της «Χαμάς», που δήλωσε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με «εθνική συναίνεση» και να μην περιορίζονται στις τοπικές, την ώρα που οι βουλευτικές έχουν να γίνουν εδώ και περίπου 15 χρόνια.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Απέτυχε απόπειρα πραξικοπήματος στρατιωτικών στο Σουδάν και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, ανέφεραν χτες εκπρόσωποι του στρατού. Οι «μεταβατικές» αρχές της χώρας έχουν δηλώσει ότι έχουν αποτρέψει ή εντοπίσει προηγούμενες απόπειρες πραξικοπήματος, που συνδέονται με δυνάμεις προσκείμενες στον πρώην Πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ο Τυνήσιος Πρόεδρος Καΐς Σαΐντ, που στις 27 Ιούλη διέλυσε την κυβέρνηση ισλαμιστών, ανακοίνωσε χτες πως θα προχωρήσει σύντομα στη σύνταξη νέου εκλογικού νόμου και στη συγκρότηση «κυβέρνησης συνεργασίας».

ΓΟΥΙΝΧΟΕΚ.-- Περίπου 300 διαδηλωτές εισέβαλαν χτες βράδυ στο κοινοβούλιο της Ναμίμπιας την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν νομοσχέδιο αποδοχής της αποζημίωσης ύψους 1 δισ. δολαρίων που πρόσφερε η Γερμανία, για τη γενοκτονία των φυλών Χερέρο και Νάμα την περίοδο 1904 - 1908. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τις γερμανικές αποζημιώσεις ως πενιχρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ