Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Οι εξελίξεις επιβάλλουν ζωντανές διαδικασίες και όχι «ηλεκτρονικές»

Ανακοίνωση της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης»

Την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) με φυσική παρουσία και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία διεκδικεί η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση». Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας να διεξαχθεί η συνέλευση «ηλεκτρονικά» και τονίζει την ανάγκη να δοθεί στους τραπεζοϋπαλλήλους η δυνατότητα να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΔΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν την πραγματοποίηση της τακτικής Γενικής εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στις 25 Σεπτέμβρη ηλεκτρονικά. «Απόλυτα ταυτισμένοι με τις θέσεις των κομμάτων τους που από κοινού ψήφισαν τον Ιούνη τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, εφαρμόζουν όσα άθλια οραματίζονται οι μεγαλοεργοδότες προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τα σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το δικαίωμα στις Γενικές Συνελεύσεις και την απεργία», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Στην πρόταση που κατέθεσε υπέρ της πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης με φυσική παρουσία, σε μεγάλο ανοιχτό χώρο ή ακόμη και ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις στους νομούς, οι παραπάνω δυνάμεις απάντησαν επικαλούμενες την ΚΥΑ που θέτει εμπόδια στις συνελεύσεις σωματείων. Μάλιστα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και για τις εκλογές «εκτός από τις κάλπες που θα στηθούν, να γίνουν παράλληλα και ηλεκτρονικά για να μην αποκλειστούν οι εργαζόμενοι που μπορεί να είναι σε καραντίνα!», παρά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει για τις ηλεκτρονικές αρχαιρεσίες.

Οπως σημειώνει, η ηλεκτρονική «συνέλευση» ισοδυναμεί με κάλεσμα στους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους», σε μια περίοδο που στους χώρους δουλειάς αντιμετωπίζουν την εντατικοποίηση, την πίεση της στοχοθεσίας, το κλείσιμο καταστημάτων, τις μειώσεις προσωπικού και τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις, τη μη τήρηση των «κουτσουρεμένων» πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας. «Ειδικά τώρα που αρχίζουν τα παπαγαλάκια και μιλούν για ενδεχόμενες αποσχίσεις στην ΕΤΕ, αλλά κυρίως επειδή τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε την επίθεση του νόμου Χατζηδάκη στην ίδια την ύπαρξη του σωματείου, την επιχειρησιακή σύμβαση κ.τ.λ., ειδικά τώρα επιβάλλεται να γίνει Γενική Συνέλευση πραγματική, μαζική, ζωντανή!», τονίζει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» και καλεί τους εργαζόμενους «να μην πάρουν μέρος στην ηλεκτρονική γενική "συνέλευση" - παρωδία που ετοιμάζουν για μας, αλλά χωρίς εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ