Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Λειτουργία «μέσα στο πλαίσιο που θα ορίσει η πολιτεία»

«Την αισιοδοξία της για την ασφαλή μετάβαση στη διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία» εκφράζει η Σύνοδος των Πρυτάνεων μετά την προχτεσινή έκτακτη συνεδρίασή της ενόψει της έναρξης των μαθημάτων. Παράλληλα, «διαβεβαιώνει ότι τα πανεπιστήμια της χώρας επισπεύδουν την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο πλαίσιο που πρόκειται να οριστεί από την πολιτεία».

Η Σύνοδος αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων και σημειώνει πως «ετέθησαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ενόψει έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφαλή μετάβαση στη διά ζώσης εκπαίδευση και διατυπώθηκαν τεκμηριωμένα οι προτεραιότητες για χρηματοδότηση και οι ανάγκες για λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα στηρίξουν τη μετάβαση». Μεταφέρει πως «η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ταχύτατα η έκδοση της ΚΥΑ που θα διέπει τη διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία» και ενημέρωσε για τη διάθεση 400 νέων θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια.

Η Σύνοδος, πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, ουσιαστικά αποδέχεται τα πρωτόκολλα του υπουργείου και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αναφέρεται καν στην πρόβλεψη του πώς τα αμφιθέατρα θα λειτουργούν με πληρότητα 100%, που έχει προκαλέσει τουλάχιστον έντονο προβληματισμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ούτε και σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές και τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα οι Σύλλογοι έθεσαν επιτακτικά με παρεμβάσεις και προς το υπουργείο και προς τις διοικήσεις των σχολών χωρίς να επιλυθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ