Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Θέλουμε ένα σχολείο για τις δικές μας ανάγκες!

Αγωνιστικό ραντεβού σήμερα, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρα προστασίας

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
«

Παλεύουμε για ένα σχολείο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει».

Με αυτό το σύνθημα οι μαθητές της Λάρισας δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σήμερα, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους στα σχολεία. Μέχρι χτες, τουλάχιστον 10 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη μετά από αποφάσεις των μαθητών, με αιτήματα αιχμής την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν με την τηλεκπαίδευση, βελτίωση κτιριακών υποδομών και εξοπλισμό.

Την Τετάρτη το βράδυ συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Λάρισας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα, το πώς θα οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας των μαθητών. Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση, η οποία από χτες μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Σε αυτήν επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Εχει περάσει μια βδομάδα απ' το άνοιγμα των σχολείων μας. Γυρίσαμε στις τάξεις μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα σχολεία μας άνοιξαν έτσι ακριβώς όπως τα αφήσαμε, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία μας και με την μπάλα να ρίχνεται ξανά σε μας με την ατομική ευθύνη. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει το παραμικρό μέτρο για να προστατευτούμε, κατάφερε όμως να βρει χρόνο για να περάσει 4 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι κάνοντας το σχολείο μας ακόμη πιο εξοντωτικό! Τα 40.000 παιδιά που αποκλείστηκαν απ' τις σχολές της αρεσκείας τους λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, η αύξηση των μαθημάτων στις εξετάσεις του Γυμνασίου είναι μόνο κάποια από αυτά που μας γεμίζουν οργή».

Σε σχέση με τον αναγκαίο εμβολιασμό, η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει: «Εξίσου μεγάλη οργή μας γεμίζει και η στάση της κυβέρνησης σε σημαντικά θέματα όπως ο εμβολιασμός, όπου προωθεί τον διαχωρισμό των μαθητών, θέλοντας να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν την ώρα που δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την ενημέρωσή μας σχετικά με το εμβόλιο».

Αλλά και για την προσπάθεια τρομοκράτησής τους τονίζει ότι «μας απειλείτε κιόλας λέγοντάς μας πως αν τολμήσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας θα μας βάλετε διαδικτυακές απουσίες από το Webex, μια πλατφόρμα που υπάρχει δήθεν για να μας βοηθάει τη μετατρέπετε σε κατασταλτικό μέσο, μόνο και μόνο για να μας κλείσετε τα στόματα. Οπως αποδείξαμε και την περασμένη χρονιά, τα στόματά μας και κάτω από τη μάσκα έχουν φωνή. Δεν μπορέσατε να μας φιμώσετε και να μας φοβίσετε ούτε με εισαγγελείς, ούτε με τη λάσπη των καναλιών σας, ούτε με το ΦΕΚ που δίνει το ελεύθερο να παρέμβει η αστυνομία στα σχολεία μας αν υπάρξει μια παραβατική σύμφωνα με εσάς ενέργεια».

Η Ενωση Γονέων δήμου Λάρισας και εργατικά σωματεία χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών και καλούν τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις διεκδικήσεις για ασφαλή σχολεία, μόρφωση χωρίς φραγμούς (2021-11-13 00:00:00.0)
Τώρα άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων (2021-11-10 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα για συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση της Κυριακής (2021-11-03 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η ανάγκη διεκδίκησης μέτρων για πανεπιστήμια και σχολεία (2021-10-06 00:00:00.0)
Να μην περάσει το νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο (2020-05-20 00:00:00.0)
«Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι» (2019-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ