Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ξεχωριστά λαϊκά και νησιώτικα γλέντια

Τον δικό του ξεχωριστό τόνο στο πρόγραμμα της Λαϊκής Σκηνής έδωσε την Παρασκευή ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης. Εργατόκοσμος και νεολαία γέμισαν τα τραπεζάκια στον χώρο, προκειμένου να ακούσουν τις επιτυχίες που τραγουδάει με τη δική του ξεχωριστή φωνή.

Την εμφάνιση του Γ. Μαργαρίτη προϋπάντησαν μελωδικά ο γιος του, Κώστας Μαργαρίτης, και η Φραντζέσκα Μιχάλη, που «ζέσταναν» το κοινό πριν την εμφάνισή του στη σκηνή, με τον ίδιο να ανάβει για τα καλά το κέφι με τις γνωστές επιτυχίες του όπως «Δρόμοι του πουθενά», «Μονάχα εσύ», «Το καλύτερο μπεγλέρι», «Στο κελί 33», «Πεθαίνω για σένα», καθώς και τραγούδια άλλων ερμηνευτών προκαλώντας απανωτά χειροκροτήματα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη πριν λίγα χρόνια, τον οποίο χαρακτήρισε «παγκόσμιο δημιουργό» και τον τίμησε τραγουδώντας το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», με την ορχήστρα να κλείνει το κομμάτι με απόσπασμα από τον «Ζορμπά». Αξιοσημείωτη ήταν και η αναφορά του στη συνάντηση το 2010 με τον στιχουργό Μανώλη Ρασούλη.

Στον χώρο της Λαϊκής Σκηνής βρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Γ. Μαργαρίτη να τον καλωσορίζει από σκηνής, σχολιάζοντας ότι «τη φτάσαμε τη Θεσσαλονίκη και μάλλον την ξεπεράσαμε», εννοώντας το μεγάλο λαϊκό γλέντι που έδωσε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ εκεί. Μετέπειτα, κάνοντας διάλειμμα, ο Γ. Μαργαρίτης κάθισε στο τραπέζι μαζί με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και είχαν μια εγκάρδια συνομιλία.

Εφερε τον αέρα του Αιγαίου ο Νίκος Φάκαρος


Με ικαριώτικα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρόγραμμα στη Λαϊκή Σκηνή, με τον αγαπημένο Νίκο Φάκαρο να φέρνει με το βιολί του αιγαιοπελαγίτικο αεράκι στο Πάρκο Τρίτση.

Οι πιστοί «θαμώνες» των νησιώτικων γλεντιών ξανάκουσαν μετά από καιρό τον αυθεντικό «καριώτικο» σκοπό, κι ας ήταν ένα αλλιώτικο γλέντι λόγω των μέτρων για την πανδημία. «Να 'μαστε καλά να ξανανταμώσουμε! Ζήτω η ΚΝΕ», ήταν τα λόγια με τα οποία καλωσόρισε το κοινό ο Ν. Φάκαρος.

Το «παρών» έδωσαν εκεί και οι διεθνείς αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών που φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ