Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη

Σε συλλαλητήριο για το άνοιγμα των σχολών με όλα τα αναγκαία μέτρα προχωρούν την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, που προβλέπει 100% πληρότητα στα μαθήματα, υπεύθυνο διαχείρισης COVID που θα ορίζεται από κάθε σχολή ή τμήμα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, καθαρισμό και απολυμάνσεις, που δεν συνοδεύονται ωστόσο από τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο, που παρουσιάζει τα παραπάνω σαν «αυξημένα μέτρα προστασίας», προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Οι φοιτητές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε τον αγώνα μας!», δηλώνουν οι Σύλλογοι και μπροστά στην έναρξη των μαθημάτων διεκδικούν μεταξύ άλλων να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, με εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα πανεπιστήμια για διενέργεια δωρεάν μαζικών rapid test καθημερινά, επιστημονική ενημέρωση και επιτάχυνση του εμβολιασμού, έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αμφιθεάτρων των πανεπιστημίων και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ