Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Στις 11 Οκτώβρη θα είμαστε στους δρόμους»

Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Σε πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη και οργάνωση τοπικών μαθητικών κινητοποιήσεων καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Μετά τις πρώτες βδομάδες λειτουργίας των σχολείων, η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει: «Βρισκόμαστε πάλι απροστάτευτοι. 25άρια τμήματα, κενά σε καθηγητές, αίθουσες - κλουβιά, self test... Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Και συμπληρώνει: «Βρισκόμαστε σε ένα "αγνώριστο σχολείο". Το άλλαξε η πανδημία των 4 νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση. ΕΒΕ, ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, περισσότερες εξετάσεις από το Γυμνάσιο! Εμείς όμως θέλουμε επιπλέον βοήθεια, όχι επιπλέον εξετάσεις!».

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μαθητές να διεκδικήσουν κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, κάλυψη των κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση, προσλήψεις για την κάλυψη των κενών, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους, να διδάσκονται στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. Σχέδιο), ουσιαστική ενημέρωση για τον εμβολιασμό, προσλήψεις σχολικών γιατρών, δωρεάν rapid test στα σχολεία σε όλους τους μαθητές, ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας. Δηλώνουν, τέλος, πως «η τρομοκρατία του Webex δεν θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!».

Μαχητική μαθητική συγκέντρωση στη Λάρισα

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν με κατά τόπους συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε διάφορες πόλεις, με κεντρικά αιτήματα την προστασία της υγείας και την ικανοποίηση των ειδικότερων αναγκών σε κάθε σχολείο, την κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.

Με αυτά τα αιτήματα, δεκάδες μαθητές από σχολεία της Λάρισας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μαχητική κινητοποίηση. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ταχυδρομείου - στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων και φοιτητικών συλλόγων - και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου επέδωσαν τα αιτήματά τους. Μετά τη συνάντηση που είχαν, ανακοίνωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, με συνελεύσεις στα σχολεία, αποχές, καταλήψεις και άλλες δράσεις.

Αντίστοιχα, μαθητές της Μαγνησίας προχώρησαν χτες σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, με αποχές και καταλήψεις των σχολείων τους. Ειδικότερα, υπό κατάληψη βρίσκονταν χτες τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 7ο και 9ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο και Λύκειο Βελεστίνου, Γυμνάσιο Πτελεού και Γυμνάσιο Λεχωνίων. Οι μαθητές θα συνεδριάσουν σήμερα για να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους, ενώ καλούν και τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων σε συντονισμό του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ