Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση για την εκρηκτική κατάσταση στις Εστίες

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Εστίες του Ιδρύματος, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού εξαμήνου, είναι εκρηκτική.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Κανένα αντίτιμο στη λέσχη, οι φοιτητές δεν είναι πελάτες», οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον αποκλεισμό όσων έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών από τη δωρεάν σίτιση στο εστιατόριο των Εστιών, ενώ παράλληλα διεκδικούν ουσιαστικά και επαρκή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, την επιδιόρθωση όλων των βλαβών που υπάρχουν στα κτίρια αλλά και την εισδοχή όλων των φοιτητών που περιμένουν εδώ και πάνω από έναν χρόνο για δωμάτιο στις Εστίες.

Κατά την τηλεφωνική παρέμβαση που πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ του ΣΟΦΕΘ στον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Δ. Κωβαίο, δεν έλαβαν ξεκάθαρες απαντήσεις στα αιτήματά τους. Οπως τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΣΟΦΕΘ, Αντζελα Λάρδα, η Πρυτανεία δήλωσε άγνοια από την πλευρά της για τον αποκλεισμό των φοιτητών από τη φοιτητική λέσχη. Οσον αφορά το ζήτημα των εισδοχών, η ίδια ανέφερε πως ενώ υπάρχουν περίπου 600 φοιτητές που περιμένουν να λάβουν δωμάτιο στις Εστίες, μερικοί από αυτούς ακόμα και 3 χρόνια, ο αντιπρύτανης επέμενε ότι «λύση στο ζήτημα θα δώσει η απομάκρυνση των 60 αποφοίτων που διαμένουν παράνομα στις Εστίες», ζητώντας μάλιστα και τη συμβολή του ΣΟΦΕΘ στην απομάκρυνσή τους!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι προκειμένου ένας φοιτητής να καταθέσει τα έγγραφα ορκωμοσίας του, καλείται να παραδώσει υπογεγραμμένο έγγραφο από τη Γραμματεία των Εστιών με το οποίο πιστοποιείται πως δεν διαμένει σε δωμάτιο των Εστιών.

Ο ΣΟΦΕΘ, όπως και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι, διεκδικεί την ανέγερση, με ευθύνη του κράτους, νέων Εστιών για τις ανάγκες των φοιτητών, σε αναξιοποίητα κτίρια που ανήκουν στο ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ