Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Προσωρινός συμβιβασμός για τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών υπηρεσιών

Τα ενδοαστικά παζάρια μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αλλά και στο εσωτερικό των Δημοκρατικών, συνεχίστηκαν και χτες με ιδιαίτερη ένταση, με φόντο την προθεσμία που θα εξέπνεε σήμερα σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας των κυβερνητικών, ομοσπονδιακών υπηρεσιών, άρα και της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους.

Τελικά, χτες βράδυ, ψηφίστηκε στη Γερουσία με 65 ψήφους υπέρ και 35 κατά σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμενόταν να υπερψηφιστεί στη συνέχεια και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να υπογραφεί εγκαίρως από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, έως τα μεσάνυχτα.

Η λύση που προωθείται με το νομοσχέδιο ωστόσο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης είναι προσωρινή, αφού αφορά την παράταση του τρέχοντος προϋπολογισμού μέχρι την 3η Δεκέμβρη. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη οι κόντρες και τα παζάρια θα επαναληφθούν, ενώ μπροστά βρίσκονται επίσης τα σχετικά παζάρια για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το «ψητό», βέβαια, όλης αυτής της διελκυστίνδας βρίσκεται στις έντονες ενδοαστικές διαβουλεύσεις, για τα προωθούμενα νέα μεγάλα πακέτα πολλών τρισ. δολαρίων για την κρατική στήριξη της αμερικανικής καπιταλιστικής οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ