Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΤΩΝ
Απαιτούν τα συγγενικά τους δικαιώματα

Την ιδιαίτερα δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι ηθοποιοί που εξειδικεύονται στη μεταγλώττιση κοινοποιεί η ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Μεταγλωττιστών.

Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηθοποιών, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια έχει καταδικαστεί στην ανεργία, χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος, οι μεταγλωττιστές εδώ και εννιά μήνες απέχουν «από το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας μας, μη υπογράφοντας συμβόλαια αμερικανικού δικαίου, που απαιτούν πλήρη παραχώρηση των συγγενικών μας δικαιωμάτων».

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των Ηθοποιών «Διόνυσος», όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, «δίνει μάχη με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, χωρίς τη στήριξη της ελληνικής νομοθεσίας».

Οι ηθοποιοί που εξειδικεύονται στη μεταγλώττιση ζητούν να νομοθετηθεί ότι η κατ' αίτησιν μετάδοση (video on demand) θα γεννά δίκαιη και αναλογική εύλογη αμοιβή των ερμηνευτών - εκτελεστών καλλιτεχνών, μη επιδεχόμενη μεταβίβασης ή παραίτησης, υπαγόμενη σε υποχρεωτική συλλογική διαχείριση και πληρωτέα από τις πλατφόρμες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ