Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
Και δαρμένοι και κατηγορούμενοι

Τον Νοέμβρη του 2020 η κυβέρνηση, επικαλούμενη την πανδημία, πήρε την πολιτική απόφαση να μην επιτρέψει να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου στις 17 του μήνα, επιβάλλοντας απαγόρευση συναθροίσεων. Η οργανωμένη απειθαρχία από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πρώτα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και στη συνέχεια στα Προπύλαια, έδωσε το αγωνιστικό στίγμα εκείνης της ημέρας και έσπασε στην πράξη τις κρατικές απαγορεύσεις.

Ακολούθησαν πρωτοφανείς σκηνές αστυνομικής βίας και αγριότητας, με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις διαδηλωτών από την αστυνομία στους δρόμους της Αθήνας. Την ίδια μέρα, στα Σεπόλια ομάδα δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κυνήγησε τον 24χρονο Ορέστη Καττή την ώρα που γύριζε σπίτι από την πορεία για το Πολυτεχνείο, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον συνέλαβαν, ενώ ξυλοκόπησαν και την μητέρα του. Εξω από το ΑΤ Κολωνού, όπου πήγαν η 20χρονη αδερφή του Λυδία, ο πατέρας του και ένας οικογενειακός φίλος για να μάθουν τι συμβαίνει, αστυνομικοί μπροστά στα μάτια των συγκεντρωμένων χτύπησαν και καθύβρισαν την 20χρονη κοπέλα, που την έσυραν από τα μαλλιά στο έδαφος, και τον πατέρα, που διαμαρτυρήθηκε. Να σημειωθεί ότι ο πατέρας δέχτηκε κλωτσιά στον θώρακα, έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Αυτή η αστυνομική βαρβαρότητα είχε καταγγελθεί και από την ΚΟΒ Σεπολίων του ΚΚΕ.

Ενα χρόνο μετά, τα δύο αδέρφια και δύο οικογενειακοί φίλοι τους δικάζονται σήμερα με κατηγορίες παραβίασης των μέτρων για την πανδημία και για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, ακόμα και επικίνδυνη σωματική βλάβη, την ώρα που οι ίδιοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Ενόψει της δίκης, σε σχετική συνέντευξη οι συνήγοροι των νέων παρουσίασαν στοιχεία που αποκαλύπτουν την αστυνομική βαρβαρότητα. Οπως είπαν, οι αστυνομικοί δράστες μπορούν να βρεθούν και τα αδικήματα, που είναι κακουργήματα, να εξατομικευτούν, καθώς είναι συγκεκριμένη η ομάδα που διατάχθηκε να πάει στα Σεπόλια εκείνη τη μέρα, ενώ υπάρχουν όλα τα στοιχεία και βίντεο ώστε να παρέμβει εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ