Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ
Ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα τένις παρά τις προκλήσεις και τις απειλές

Παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης...
Παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης...
Με μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση την Κυριακή 10/10, αθλούμενοι στα γήπεδα τένις εντός του Αττικού Αλσους απαίτησαν το δικαίωμα στην ελεύθερη άθληση και πέτυχαν το άνοιγμα των γηπέδων, παρά τις αυταρχικές λογικές εκ μέρους του ιδιώτη στον οποίο η Περιφέρεια Αττικής παραχώρησε τις εγκαταστάσεις και παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γαλατσίου, και ο Τάσος Οικονόμου, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

Σημειώνεται πως με τροποποίηση της σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής, τα 4 γήπεδα τένις που υπάρχουν στο Αττικό Αλσος παραχωρήθηκαν για χρήση στον Ομιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, με την υποχρέωση να φιλοξενεί 7 ώρες τη μέρα το πρόγραμμα «Αθληση για Ολους». Ωστόσο, οι μέχρι τώρα πρακτικές του ομίλου αφήνουν εκτός γηπέδων περίπου 300 αθλούμενους που μέχρι πρότινος αθλούνταν ελεύθερα στα συγκεκριμένα γήπεδα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχε προγραμματιστεί εκ μέρους των αθλουμένων η πραγματοποίηση τουρνουά τένις. Σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης του τουρνουά, ο όμιλος κλείδωσε όλα τα γήπεδα, ενώ εμφανίστηκαν και ...ορισμένοι ως εκπρόσωποι του ομίλου, καλώντας τις αστυνομικές δυνάμεις και απαιτώντας την απομάκρυνση των αθλουμένων. Παρά τις απειλές για προσαγωγές και κλήση εισαγγελέα, καθώς και τα τερτίπια εκ μέρους των εκπροσώπων του διαχειριστή (ζητώντας συνεχώς έγγραφα και πιστοποιητικά), οι αθλούμενοι κατάφεραν να μπουν τελικά στα γήπεδα.

...οι αθλούμενοι άνοιξαν τα γήπεδα στο Αττικό Αλσος για ελεύθερη άθληση
...οι αθλούμενοι άνοιξαν τα γήπεδα στο Αττικό Αλσος για ελεύθερη άθληση
Σχετικά με το θέμα ο Γρ. Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Με την παρουσία μας, ως "Λαϊκή Συσπείρωση", θέλαμε για μια ακόμη φορά να κάνουμε το αυτονόητο υπερασπιζόμενοι έναν ακόμη ελεύθερο χώρο απέναντι στα σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Γι' αυτό στηρίζουμε τον αγώνα των αθλουμένων που με τον δικό τους τρόπο λένε πως ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα, ερχόμενοι σήμερα εδώ για να αθληθούν και να παίξουν τένις σε έναν δημόσιο αθλητικό χώρο, ο οποίος έτσι ήταν και έτσι πρέπει να παραμείνει, κόντρα στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης που θέλουν να δώσουν το γήπεδο σε ιδιώτη αλλά και αύριο ολόκληρο το Αττικό Αλσος και όχι μόνο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ